Region 05.07.2021.

BLICAO POLICIJI DA SE SKLONI: Potjera za državljaninom BiH, jurio 250 km/h auto-putem

ČITANJE: 1 minuta

Umalo se tragično završila, proteklog vikenda, potjera “mercedesa” njemačke registarske oznake kojim je upravljao 38-godišnjak iz BiH. On se vozio auto-putom Zagreb-Lipovac brzinom 250 kilometara na sat.

Kretao se uglavnom lijevom trakom, čak i kada nikoga nije bilo u desnoj, a onda je došao iza policijskog presretača koji se takođe kretao lijevom trakom. Ni ne misleći da se ispred njega nalazi policija vozač im je bahato blicao i svirao da mu se maknu s puta.

Nakon što su ga propustili, policajci u presretaču su krenuli za njim. Izmjerili su mu brzinu kretanja od 250 kilometara na sat i zatim uključili svjetlosne i zvučne znakove kako bi ga prisilili da se zaustavi. Čak su mu i rukama pokazali signale da stane u zaustavnu traku, ali vozač to nije namjeravao nego je još više stisnuo gas, prenose 24 sata.

Dolaskom do odvajanja sa autoputa za Županju, 38-godišnjak je izgubio kontrolu nad “mercedesom”, “pokupio” ivicu puta, naletio na nekoliko saobraćajnih znakova i zabio se u sigurnosnu ogradu.

Policajci su mu pohitali u pomoć, a onda otkrili da se s njim u automobilu nalazi i dijete. Oboje su zadobili lakše tjelesne povrede i odvezeni su u bolnicu u Vinkovce gdje im je pružena pomoć. Bahatom vozaču policija je naplatila novčanu kaznu od 15.000 kuna te zabranu korišćenja međunarodne vozačke dozvole na području RH u trajanju od tri mjeseca.

(SB)

Oznake: Hrvatska, potjera