Biznis 10.11.2017.

BLIRE – Nova sajamska manifestacija u Banjaluci koja izaziva veliko interesovanje

ČITANJE: 1 minuta

Ministastvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Privredna komora i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS podržali su organizaciju međunarodnog sajma nekretnina i investicija “Banja Luka Invest Real Estate Expo 2017”, koji će biti održan od 24-26.novembra u prostorijama “Banjalučkog velesajma”.

Organizator sajma, koji se održava prvi put u BiH, Predrag Tešić navodi da iz dana u dan nailaze na sve širu podršku i podsjeća da je jedinstvenu sajamsku manifestaciju ranije podržalo i Ministarstvo trgovine i turizma RS.

“Svakim danom se povećava broj izlagača i on će sigurno rasti, jer mnogi čekaju posljednji momenat za prijavu. Ministarstvo trgovine i turizma RS je obezbjedilo besplatne štandove za sve opštine i gradove koji žele da prezentuju svoje projekte i potencijale”, rekao je Tešić.

Osim izložbenog dijela sajma, biće održane i panel diskusije, a već su definisane teme prvih i odnosiće se na emisiju opštinskih obaveznica i posjedovanje BFC sertifikata, kao ključnog za privlačenje investicija u lokalnim zajednicama. Tokom sajma biće predstavljena i Evropska mreža preduzetništva, a posjetioci će imati priku da slušaju i o energetskoj efikasnosti objakata.

“Zajedno sa agencijama i drugim subjektima koji se bave prometnom nepokretnosti biće formirano udruženje agenata nekretnina, a pokrenućemo i inicijativu za usvajanje zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Tim zakonom biće uveden red u sektor posredovanja u prometu nepokretnosti. Već pripremamo prijedlog nacrta tog zakona na osnovu kojeg će biti formirana i baza agenata za promet nepokretnosti”, rekao je Tešić.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/blire/
Web site: http://www.blire.biz/

(Glas)