Region 04.05.2021.

BLISKI DPS-u: Poznati crnogorski sportisti oskrnavili crkvu u Kotoru

ČITANJE: 4 minute

Odbornik Demokratske partije socijalista i vaterpolista Primorca, Danilo Adžić, u centru je velikog skandala koji potresa Crnu Goru.

Crnogorski mediji objavili su da je Adžić, inače nekadašnji igrač Crvene zvezde i Partizana, u društvu bivšeg fudbalera Bokelja Miloša Banićevića i karatiste Filipa Krivokapića skrnavio ulazna vrata Crkve Svetog Nikole u Starom Gradu u Kotoru, u noći između 2. i 3. maja, prenosi nova.rs.

Navodi se da su oni urinirali na vrata crkve, a crnogorski portal in4s.net prenosi da je Adžić vređao suprugu kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića.

„Pomenutog dana u 00:20 videla sam tri pijana momka, a potom čula kako izgovaraju, citiram ‘Hajde da pi*amo po crkvi’. Jedan od njih je prišao Crkvi Svetog Nikole, počeo da otkopčava i spušta pantalone. Ja sam zatim uzviknula da da ću zvati policiju, da bi mi jedan od tih momaka rekao – ‘Šta je srpska k*rvo ili d*oljo’, ne mogu se tačno setiti“, navodi se u zapisniku koji je napravila policija nakon što je uzela izjavu od supruge kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića.

Ovaj portal preneo je ceo transkript njene izjave, uz sve skandalozne detalje.

„Potom su obojica u glas upućivali sledeće pogrdne reči, citiram: Srpska k**vo, hajde dođi, da te“, dalje nisam čula, jer sam već prozor pritvorila na kant, ali sam i dalje čula razne uzvike koji se više ne sećam od stresa“, navela je ona.

Ona je navela i da su bacali staklene predmete prema njenoj kući, dok je ona razgovarala sa policijskim službenikom.

„U međuvremenu, moj suprug Nemanja obukao je garderobu i obuću, dok su naša deca Luka i Katarina stajali pored nas vidno uplašeni, nakon čega Katarina odlazi na sprat, kako bi uzela svoj mobilni i snimila ono što se događa ispred kuće, ali u momentu kada je počela da snima, trojica momaka su bili u neposrednoj blizini crkve Sveti Nikola, kada im prilaze još dvojica meni nepoznatih momaka. Jedan je visok, obučen u majicu kratkih rukava crne boje, ta dva momka su takođe bili vidno pijani, te su zajedno sa ovom trojicom momaka krenuli prema našoj kući“, navela je ona, dodavši da misli da nisu njoj ništa više govorili, ali nije bila sigurna jer je u tom momentu razgovarala sa policijskim službenikom.

Izvor Vijesti tvrdi da su Adžić, Banićević i Krivokapić noć proveli u pritvorskim prostorijama.

Kod Adžića se moglo pronaći veličanje komitske zastave i teze da je „Srbija okupirala Crnu Goru“ 1918. godine.

Takođe, isticao je i da studira u Beogradu, gde je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

Adžić tvrdi da je sve “podmetačina”

Danilo Adžić, vaterpolista Primorca i odbornik DPS Kotor, oglasio se povodom optužbi sa skrnavljenje crkve Svetog Nikole u Kotoru i bahato ponašanje.

Adžić tvrdi da je u pitanju podmetačina, i da nema nikakve veze sa optužbama.

„Odrastao sam u Kotoru i podizan uz kulturu po kojoj je ovaj grad prepoznat. Kršten sam u crkvi Svetog Nikole, rodbinski sam vezan za porodicu oca Nemanje Krivokapića i nikad, ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim scenario u kom sam optužen za gnusni čin koji mi se stavlja na teret“, navodi se u reakciji odbornika DPS-a.

Adžić je osvrnuvši se na činjenicu da je profesionalni vaterpolista, naveo da sportista ne sme biti nacionalista, i da je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

„Ja sam sportista, a sportista ne sme biti nacionalista. Student sam Pravnog fakulteta u Beogradu. Igrao sam za VK Crvena Zvezda i VK Partizan. Sve moje kolege, sa studija ili iz sportskih klubova, uveren sam da će potvrditi da me ne mogu zamisliti u ulozi u koju me mediji nasilno guraju proteklih dana. Jedino što me ohrabruje u svemu ovome je činjenica da niko ko me je ikada upoznao, ne može da zamisli da su ovi navodi istina. Moj doživljaj grada iz koga sam ponikao i u kom želim da ostanem, kosi se sa svakom vrstom diskriminacije ili uvrede na bilo kojoj osnovi. Moj odgoj, odrastanje, percepcija suživota na našim prostorima, ne daju prostora za uvrede i napade, a posebno ne bih komentarisao neprimerene radnje kojim se omalovažava jedan vredan sakralni objekat mog Kotora“, kazao je Adžić.

Adžić ističe da je posle pisanja medija otišao i razgovarao sa ocem Krivokapićem i da su sve raščistili.

„Nakon medijskih navoda sastao sam se sa ocem Nemanjom, prema kojem imam iskreno poštovanje, i u prijateljskom razgovoru smo razjasnili splet nesretnih okolnosti koje su dovele do ove konstruisane priče. Još jednom želim da ponovim da naslovi i tekstovi u kojima se spominjem ovih dana, ne odgovaraju istini i predstavljaju bezočnu manipulaciju javnim mnjenjem. Nedjela koja mi se spočitavaju ne bih nikada sebi dopustio, iz poštovanja prema sopstvenom dignitetu, svojoj porodici, sportu kojim se bavim, crkvi u kojoj sam kršten, prema mom Kotoru i lokalnom parlamentu čiji sam član“, kazao je Adžić.

(SB)