Magazin 21.12.2015.

Bob Marli o ljubavi: “Ljubav je teška, kada je to ljubav”

ČITANJE: 3 minute
BobMarli
Ona nije savršena. Nisi ni ti. I vas dvoje nikada nećete biti savršeni. Ali, ako te može nasmijati bar jednom, natjerati te da razmisliš dvaput, ako priznaje da je čovjek, i griješi, ostani uz nju i pruži joj najviše što možeš.

On neće citirati stihove, on ne misli o tebi svaku minutu, ali on daje taj dio sebe, koji ti možeš uništiti, i on zna to. Ne pričinjavaj mu bol, ne pokušavaj ga promijeniti, i ne očekuj od njega više nego što on može pružiti. Ne analiziraj.

Nasmij se, kada te čini srećnom, viči na njega kada te nervira, i želi ga kada on nije pored tebe.

Idealni muškarci ne postoje, ali uvijek postoji jedan, idealan za tebe.

Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni posljednji, ili jedini. Voljela je prije tebe, i možda će voljeti poslije. Ali, ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno?

Otvaraš svoje srce iako znaš da jednog dana može biti slomljeno, i u otvaranju srca doživljavaš ljubav i zadovoljstvo koje nikad nisi mislio da je moguće. Uviđaš da je ranjivost jedini način da svom srcu omogućiš da osjeti pravi pritisak koji je toliko stvaran da te plaši.

Stvari, koje te nikad prije nisu zanimale, postaju fascinantne jer znaš da su toliko važne toj osobi koja ti je posebna. Misliš o toj osobi u svakoj prilici i u svemu što radiš. Prisjećaš ih se uz  stvari kao što su blijedoplavo nebo, nježan vjetar, pa čak, i olujni oblak na horizontu.

Ako je idealna (žena), neće biti laka. Ako je laka, neće biti idealna. Ako je zaslužuješ, nećeš odustati. Ako odustaneš, ne zaslužuješ je. Prava istina je, svaka će te povrijediti, tvoje je samo da nađeš onu zbog koje vrijedi patiti.

Istina je da će te svako povrijediti. Važno je samo pronaći one koji su vrijedni patnje.

Kažeš da voliš kišu, ali koristiš kišobran da bi hodao po kiši. Kažeš da voliš Sunce, ali tražiš hlad kada ono sija. Kažeš da voliš vjetar, ali kada duva zatvaraš prozor. Zato sam i uplašen kada kažeš da me voliš.

Duboko vjerujem da samo jednom u svom životu nađeš ljude koji su u stanju da cijeli tvoj svijet okrenu naopačke.

Dijelićete nade u budućnost, snove koji se nikad neće ostvariti, ciljeve koji se nikad nisu ostvarili i brojna razočarenja kojima će vas život počastiti. Ne možeš izdržati da im ne kažeš kad ti se nešto divno dogodi, jer znaš da će s tobom podijeliti tvoje uzbuđenje.

Pronalaziš snagu u spoznaji da imaš srodnu dušu koja će ti ostati vjerna do kraja života. Život ti izgleda potpuno drugačiji, uzbudljiv i vrijedan življenja. Tvoja jedina nada i sigurnost je u uvjerenju da su oni dio tvog života.

(Uspesnazena.com)