Biznis 19.04.2016.

Bobar banka: Prodati jedino pokvarena škoda i klima uređaj

ČITANJE: 1 minuta
bobar-banka-licitacija
Od ponuđene imovine Bobar banke u likvidaciji vrijedne oko 3,8 miliona KM na današnjoj licitaciji u Bijeljini, prodata je samo havarisana „škoda fabia“ za 5.031 KM, klima uređaj za 150 KM i dvije klupe sa pultom za pisanje za 300 KM.

Velibor Lazić, predsjednik Komisije za prodaju i rukovodilac Odjeljenja za pravne i opšte poslove u Bobar banci u likvidaciji, kaže da je za neke predmete prodaje bila oglašena prva licitacija, ali za većinu predmeta, kao što su nekretnine i pokretne stvari, vozila, namještaj, računarska i druga oprema, ovo je bila treća licitacija.

„Havarisani automobil na prodaju je iznesen prvi put i odmah je prodat, dok su druga vozila, koja su u ispravnom stanju, već treći put bila oglašena za prodaju. Zainteresovani kupci su iznijeli primjedbe na visoku procijenjenu vrijednost vozila“, kaže Lazić, ističući da se potencijalni kupci interesuju za nekretnine, ali iščekuju četvrtu licitaciju i eventualno umanjenje cijena.

Lazić kaže da će likvidacioni upravnik, u skladu sa važećim propisima, odlučiti o uslovima za prodaju nekretnina na četvrtoj javnoj prodaji.

Stečajni upravnik Bobar banke u likvidaciji Mile Maksimović za poslovni portal CAPITAL ranije je tvrdio da ponuđena imovina na prodaju neće biti prodata ispod početne cijene.

„Samo u slučaju da tri licitacije ne uspiju, u dogovoru sa Agencijom za bankarstvo RS, eventualno bi išli na neko umanjenje početnih vrijednosti. Imovina, kao što su nekretnine i oprema, dobijeni su u izvršnim postupcima, dok su vozila i računarska oprema pripadali banci“, rekao je tada Maksimović.

(Capital.ba)