Magazin 01.11.2017.

Bogat program obilježavanja 85. godina Banskog dvora

ČITANJE: 1 minuta

 Povodom obilježavanja velikog jubileja – 85 godina postojanja Banskog dvora, jedne od najznačajnijih i najstarijih institucija kulture u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, Kulturni centar Banski dvor pripremio je bogat dvomjesečni program.

U okviru istog biće organizovano više od dvadeset reprezentativnih kulturnih sadržaja (koncerata, izložbi i književnih promocija) tokom novembra i decembra mjeseca, sa kojima će se na dostojanstven i referentan način obilježiti  85. rođendan ustanove.

“Program je konceptualno sačinjen tako da se uz regionalno etablirane izvođače, umjetnike, ansambale i pisce, publici predstave i naši istaknuti umjetnici i stvaraoci, dok će se kroz dvije velike i dugo pripremane tematske izložbe posvećene banu Milosavljeviću i banu Lazareviću napraviti odgovarajuća istoriografska poveznica sa jubilejom”, kazao je Mladen Matović, direktor ove institucije.

Obilježavanje ovog značajnog jubileja počinje večeras izložbom “Complicate Simply” poznatog beogradskog grafičkog dizajnera i vizuelnog umjetnika Slavimira Stojanovića koja će biti otvorena u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel s početkom u 20 časova.

(Nezavisne)