Vijesti 06.10.2015.

Bogdanić: Nisam u sukobu interesa!

ČITANJE: 1 minuta
dragan-bogdanic
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da ima rješenje nadležne komisije da nije u sukobu interesa.

“Ministar sam već dvije godine. Dolaskom prvi put u Ministarstvo i nakon toga popunio sam sve što je tražila Komisija za sprečavanje sukoba interesa i danas imam rješenje od Komisije da nisam u sukobu interesa”, rekao je Bogdanić novinarima u holu Narodne skupštine Republike Srpske, gdje je u toku sjednica.

Bogdanić je istakao da je neprihvatljivo da njega proziva šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica, koga je nazvao ratnim dezerterom.

“Govedarica se uporno trudi da devastira Republiku Srpsku. Uzme službena kola i vozi bez vozačke dozvole, ali je, na sreću, imao dobru zdravstvenu zaštitu”, istakao je Bogdanić.

Govedarica je rekao novinarima da je Bogdanić bio u sukobu interesa, jer je u isto vrijeme bio ministar i predsjednik Upravnog odbora “Banje Vrućica” u Tesliću.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske o radu za 2014. godinu.

(Agencije)