Bogdanić o uvođenju svjetskih standarda u zdravstvenom sektoru

bogdanic

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i predstavnici misije USAID-a u BiH i FAR-a /Fiskal sektor reform aktiviti/ konstatovali su da je primarni cilj uvođenja trezorskog načina poslovanja u zdravstveni sektor u Srpskoj uvođenje svjetskih standarda u upravljanju javnim sredstvima i njihovo maksimalno namjensko korištenje za podizanje nivoa usluga zdravstvene zaštite za sva osigurana lica.

Na današnjem sastanku u Banjaluci postignuta je načelna saglasnost o sadržaju, redosslijedu i nosiocima predstojećih aktivnosti koje će se uvrstiti u implementacioni plan, sa čijom realizacijom bi trebalo početi već u drugom kvartalu tekuće godine, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar Bogdanić izrazio je punu podršku tekućim aktivnostima, kao i pozitivna očekivanja od saradnje institucija Republike Srpske i USAID-ovog FAR projekta.

(Agencije)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za