Sport 25.05.2023.

Bogdanović: Jokić je “kriv” što nije MVP

ČITANJE: 3 minute

Bogdan Bogdanović, srpski reprezentativac iz redova Atlanta Hoksa, govorio je o tekućoj sezoni, reprezentaciji i ostalim stvarima.

Atlanta Hoksi su u prvom meču plej-ina pobijedili ekipu Majamija koja vodi sa 3-1 u seriji protiv Boston Seltiksa u finalu Istoka.

Ekipa od koje su izgubili su upravo Boston Seltiksi.

– Još jedna plej-of sezona, ne može se baš reći da je uspješna ili neuspješna. Bili smo cijele godine, ne u zlatnoj, već u nekoj „sivoj sredini“. Zadovoljan sam samo time što sam uspio da se vratim iz teške povrede i sada vidim benefite poslije tog zahvata. Regularna sezona koštala nas je momenta da imamo tu nesreću da se sretnemo sa Bostonom, koji je jača i iskusnija ekipa od nas, pritom su duže zajedno. Nije bilo ni realno da ih izbacimo u prvoj rundi, i ako sam takmičarski u glavi imao taj neki scenario. Ne mogu da kažem da je bila loša serija, mislim da su košarkaški ljubitelji uživali u svim mečevima, istakao je Bogdan, koji je i kroz brojku ocijenio ovu sezonu – rekao je Bogdanović.

Govorio je i o povredi.

– Bilo je dosta teško, sam taj momenat kada se probudiš poslije operacije, a prije toga si nekako bio zdrav. Onda operacija, budiš se i odjednom si nepokretan. Nije realan taj momenat i cijeli život si u nekom treningu, možeš da se krećeš, imaš slobodu, i onda kada se desi tako nešto sigurno je neko novo iskustvo i stvar koja se nauči u životu. To je bio jedan od najtežih perioda u karijeri, ali izgleda da je tako i trebalo da bude – kaže Bogdan Bogdanović.

O MVP nagradi za Nikolu Jokića rekao je.

– Što se tiče MVP nagrade, mislim da je jasno kao dan da su prethodne dvije titule uticale na to da Jokić ne osvoji treću. Tako da sam je kriv, trebao je da to rasporedi bolje – poručio je u šali srpski as.

Kada se priča o reprezentaciji, Bogdan Bogdanović nema dilemu, prenosi Sportal.

– Uvijek krenemo sa tim da ja stvarno volim da igram košarku. Mogu nedjelju dana bez nje, dvije, tri, ali volim da se vratim u salu, šutiram, jednostavno volim taj momenat. Nekako, kada se igra za reprezentaciju sve je još ljepše, satisfakcija je potpuno drugačija i lijep je taj osjećaj kada se igra za Srbiju, tako da tu sam.

Bogdanović je u Fenerbahčeu igrao za Željka Obradovića, a u Fener je stigao upravo iz Partizana, ekipe koju Željko Obradović trenutno vodi. – Izuzetno mi je drago i baš sam srećan zbog Partizana. Jednostavno, zbog načina na koji su napravili tu cijelu priču, crno-bijeli su oduvijek bili poznati po tome da prave igrače i da dolaze igrači koji bolje igraju u toj nekoj atmosferi koja se pravi i gradi godinama. To je teško napraviti, ali je izuzetno lijepo vidjeti to. Iskren da budem, malo sam i zaboravio, pošto sam sa Željkom radio prije sedam godina. Još uvijek je to ta energija, i dalje se vidi žar i motivacija, znam na koji način pokušava da objasni igračima da samo želi da pobijedi i da je to najbolje za sve. To je njegov motiv i nešto što ga vozi, samo ga zanimaju pobjede i jednostavno je – ako želiš da pobijedi, on je pravi za to. Ništa me ne iznenađuje kada vidim njegov uspjeh, to je nešto što ide uz ime Željka Obradovića i njegovu karijeru, to ga prati cijeli život – kaže bivši igrač crno-bijelih

(A. S.)