Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela: Evropske utakmice pamte se zauvijek

Prije punih 14 godina rukometaši Borca m:tel posljednji put su dočekali proljeće u Evropi, a mečevi četvrtfinala Čelendž kupa protiv Vaker Tuna iz prve ruke može da opiše Bojan Ljubišić, jedini član te generacije koji i danas nosi dres Banjalučana.

Zato je iskusni golman pravi sagovornik pred dvomeč sa Švijesom koji dijeli Borac od ponavljanja uspjeha iz 2005. godine. Evropske utakmice, bez obzira na ime protivnika, su nešto za šta se živi i pamte se zauvijek. Baš to posljednjih dana priča mlađim saigračima dodatno ih motivišući da budu najbolji kada je najpotrebnije.

– Imao sam sreću da igram pred punim “Borikom” i pamtim te utakmice kao da su juče bile. Vidim da i momci jedva čekaju nešto tako, vidim da imaju veliku želju i nadam se najboljem. I zato je važno da prvi meč u Litvaniji odradimo kako treba – kaže Ljubišić.

Skautiranje Švijese je skoro završeno, danas će na treningu biti uvježbani i posljednji detalji, jer u sutra u ranim jutarnjim časovima, ekspedicija “crveno-plavih” kreće put Viljnusa.

– Gledali smo mnogo njihovih utakmica i vjerujem da nemaju čime da nas iznenade. Znamo da igraju dosta brzo, o dvojici njihovih najboljih igrača je dosta toga rečeno i napisano… Iskreno, više gledamo sebe. Ako budemo pravi rezultat će sigurno biti dobar. Moramo da naučimo da igramo na rezultat, da u jednom trenutku stanemo i zatvorimo meč, što nismo uradili protiv Sloge prije nekoliko dana. Svaki napad, svaki gol, sve je jako bitno. Više se plašim nas, ali sam duboko uvjeren da će sve biti u najboljem redu – naglašava Ljubišić.

Bogato internacionalno iskustvo i mnogo ovakvih i još važnijih mečeva su iza odličnog čuvara mreže, ali u sadašnjoj ekipi jednu stvar posebno apostrofira.

– Mnogo toga sam vidio u rukometu, na sreću igrao u dobrim klubovima i različitim zemljama, ali ovo što mi sada imamo ne sjećam se da sam nekada imao u karijeri. Momci smo stvarno odlični, nema nikakvih podjela, mi stariji smo tu za njih ne samo kada je riječ o rukometu, nego o bilo kojem pitanju u životu. Stvarno smo prava ekipa i to mi daje dodatni razlog za optimizam. Zvuči kao fraza, ali bih sad potpisao da ne zaustavim nijednu loptu, a da prođemo Litvance. Isto tako razmišljaju i moji saigrači i to je ono što je vrlo pozitivno – zaključio je Ljubišić.

Spreman i Rađenović

Lijevo krilo Borca Bojan Rađenović trebalo bi da bude spreman za sve napore u Viljnusu, jer je u predvečerje puta koljeno mnogo bolje nego što je bilo poslije utakmice sa Slogom. Sa ekipom je trenirao i Srđan Savić, tako da trener Mirko Mikić na raspolaganju ima sve raspoložive snage.

(Glas Srpske)

PODJELA POZICIJA U RS: DEMOS najbolje prošao

Prema predloženom Sporazumu o zajedničkom djelovanju stranaka vladajuće koalicije u RS do 2022. godine, SNSD bi trebalo da ima 47 rukovodećih pozicija u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, DNS i Socijalistička partija po devet, DEMOS sedam, Ujedinjena Srpska četiri, a NDP tri direktorske funkcije Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na sastanku na

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na

FORMALIZOVANA DUGOGODIŠNJA SARADNJA Potpisan sporazum o bratimljenju sa Кumanovom

Gradonačelnici Banje Luke i Кumanova Igor Radojičić i Maksim Dimitrievski potpisali su danas sporazum o bratimljenju dva grada, koji već godinama sarađuju u više različitih oblasti. Nakon potpisivanja, gradonačelnik Кumanova izrazio je zadovoljstvo formalizovanjem odnosa između dva grada i u ime građana Кumanova čestitao ovaj veliki praznik svim Banjalučanima. -Posljednjih sedam-osam godina naši gradovi sarađuju