Sport 08.02.2019.

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela: Evropske utakmice pamte se zauvijek

ČITANJE: 2 minute

Prije punih 14 godina rukometaši Borca m:tel posljednji put su dočekali proljeće u Evropi, a mečevi četvrtfinala Čelendž kupa protiv Vaker Tuna iz prve ruke može da opiše Bojan Ljubišić, jedini član te generacije koji i danas nosi dres Banjalučana.

Zato je iskusni golman pravi sagovornik pred dvomeč sa Švijesom koji dijeli Borac od ponavljanja uspjeha iz 2005. godine. Evropske utakmice, bez obzira na ime protivnika, su nešto za šta se živi i pamte se zauvijek. Baš to posljednjih dana priča mlađim saigračima dodatno ih motivišući da budu najbolji kada je najpotrebnije.

– Imao sam sreću da igram pred punim “Borikom” i pamtim te utakmice kao da su juče bile. Vidim da i momci jedva čekaju nešto tako, vidim da imaju veliku želju i nadam se najboljem. I zato je važno da prvi meč u Litvaniji odradimo kako treba – kaže Ljubišić.

Skautiranje Švijese je skoro završeno, danas će na treningu biti uvježbani i posljednji detalji, jer u sutra u ranim jutarnjim časovima, ekspedicija “crveno-plavih” kreće put Viljnusa.

– Gledali smo mnogo njihovih utakmica i vjerujem da nemaju čime da nas iznenade. Znamo da igraju dosta brzo, o dvojici njihovih najboljih igrača je dosta toga rečeno i napisano… Iskreno, više gledamo sebe. Ako budemo pravi rezultat će sigurno biti dobar. Moramo da naučimo da igramo na rezultat, da u jednom trenutku stanemo i zatvorimo meč, što nismo uradili protiv Sloge prije nekoliko dana. Svaki napad, svaki gol, sve je jako bitno. Više se plašim nas, ali sam duboko uvjeren da će sve biti u najboljem redu – naglašava Ljubišić.

Bogato internacionalno iskustvo i mnogo ovakvih i još važnijih mečeva su iza odličnog čuvara mreže, ali u sadašnjoj ekipi jednu stvar posebno apostrofira.

– Mnogo toga sam vidio u rukometu, na sreću igrao u dobrim klubovima i različitim zemljama, ali ovo što mi sada imamo ne sjećam se da sam nekada imao u karijeri. Momci smo stvarno odlični, nema nikakvih podjela, mi stariji smo tu za njih ne samo kada je riječ o rukometu, nego o bilo kojem pitanju u životu. Stvarno smo prava ekipa i to mi daje dodatni razlog za optimizam. Zvuči kao fraza, ali bih sad potpisao da ne zaustavim nijednu loptu, a da prođemo Litvance. Isto tako razmišljaju i moji saigrači i to je ono što je vrlo pozitivno – zaključio je Ljubišić.

Spreman i Rađenović

Lijevo krilo Borca Bojan Rađenović trebalo bi da bude spreman za sve napore u Viljnusu, jer je u predvečerje puta koljeno mnogo bolje nego što je bilo poslije utakmice sa Slogom. Sa ekipom je trenirao i Srđan Savić, tako da trener Mirko Mikić na raspolaganju ima sve raspoložive snage.

(Glas Srpske)