Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela: Evropske utakmice pamte se zauvijek

Prije punih 14 godina rukometaši Borca m:tel posljednji put su dočekali proljeće u Evropi, a mečevi četvrtfinala Čelendž kupa protiv Vaker Tuna iz prve ruke može da opiše Bojan Ljubišić, jedini član te generacije koji i danas nosi dres Banjalučana.

Zato je iskusni golman pravi sagovornik pred dvomeč sa Švijesom koji dijeli Borac od ponavljanja uspjeha iz 2005. godine. Evropske utakmice, bez obzira na ime protivnika, su nešto za šta se živi i pamte se zauvijek. Baš to posljednjih dana priča mlađim saigračima dodatno ih motivišući da budu najbolji kada je najpotrebnije.

– Imao sam sreću da igram pred punim “Borikom” i pamtim te utakmice kao da su juče bile. Vidim da i momci jedva čekaju nešto tako, vidim da imaju veliku želju i nadam se najboljem. I zato je važno da prvi meč u Litvaniji odradimo kako treba – kaže Ljubišić.

Skautiranje Švijese je skoro završeno, danas će na treningu biti uvježbani i posljednji detalji, jer u sutra u ranim jutarnjim časovima, ekspedicija “crveno-plavih” kreće put Viljnusa.

– Gledali smo mnogo njihovih utakmica i vjerujem da nemaju čime da nas iznenade. Znamo da igraju dosta brzo, o dvojici njihovih najboljih igrača je dosta toga rečeno i napisano… Iskreno, više gledamo sebe. Ako budemo pravi rezultat će sigurno biti dobar. Moramo da naučimo da igramo na rezultat, da u jednom trenutku stanemo i zatvorimo meč, što nismo uradili protiv Sloge prije nekoliko dana. Svaki napad, svaki gol, sve je jako bitno. Više se plašim nas, ali sam duboko uvjeren da će sve biti u najboljem redu – naglašava Ljubišić.

Bogato internacionalno iskustvo i mnogo ovakvih i još važnijih mečeva su iza odličnog čuvara mreže, ali u sadašnjoj ekipi jednu stvar posebno apostrofira.

– Mnogo toga sam vidio u rukometu, na sreću igrao u dobrim klubovima i različitim zemljama, ali ovo što mi sada imamo ne sjećam se da sam nekada imao u karijeri. Momci smo stvarno odlični, nema nikakvih podjela, mi stariji smo tu za njih ne samo kada je riječ o rukometu, nego o bilo kojem pitanju u životu. Stvarno smo prava ekipa i to mi daje dodatni razlog za optimizam. Zvuči kao fraza, ali bih sad potpisao da ne zaustavim nijednu loptu, a da prođemo Litvance. Isto tako razmišljaju i moji saigrači i to je ono što je vrlo pozitivno – zaključio je Ljubišić.

Spreman i Rađenović

Lijevo krilo Borca Bojan Rađenović trebalo bi da bude spreman za sve napore u Viljnusu, jer je u predvečerje puta koljeno mnogo bolje nego što je bilo poslije utakmice sa Slogom. Sa ekipom je trenirao i Srđan Savić, tako da trener Mirko Mikić na raspolaganju ima sve raspoložive snage.

(Glas Srpske)

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.

EVO KAKVO NAS PROLJEĆE OČEKUJE Objavljena dugoročna prognoza

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je da će sljedeća sedmica u velikom dijelu Evrope, uključujući i Balkan biti natprosječno topla, dok je meteorološki servis “AccuWeather” danas otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa “AccuWeathera” u mnoge dijelove Evrope stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima

Počela sanacija gradskih ulica

U okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, ovih dana je počela sanacija gradskih ulica, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. “Konstatovali smo gdje su najveća oštećenja koja ugrožavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja i krenuli u privremenu sanaciju oštećenih saobraćajnica tzv. hladnom asfaltnom masom”, istakao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić. On pojašnjava, da u ovom periodu

TEGELTIJA O IMENOVANJU DALIDE BURZIĆ: Razumijem bol Memića, ali ne možemo nikoga eliminisati na osnovu nedokazanih tvrdnji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija oglasio se na Facebooku povodom jučerašnjeg imenovanja glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić za sudiju Suda Bosne i Hercegovine, koje je izazvalo burne reakcije dijela javnosti te porodice Dženana Memića. “Kao čovjek, imam puno razumijevanje za svu bol, tugu i ogorčenost gospodina Memića i zbog toga ne mogu da

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima. “Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke