Bojana Bjeljac i Osman Junuzović pobjednici druge ‘Banjalučke 10k Balans+“ trke

Bojana Bjeljac iz Hrvatske i reprezentativac BiH Osman Junuzović pobjednici su druge ‘Banjalučke 10k Balans+“ trke. Bojana Bjeljac dionicu od 10 km istrčala je za 32:57 minuta, dok je Osman Junuzović na cilj stigao za 29:46 minuta.

Drugo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Kenijac Stenli Kipruto, dok je treću poziciju zauzeo Rok Puhar iz Slovenije. Drugo mjesto u ženskoj kategoriji pripalo je Oliver Jevtić, dok je treća na cilj stigla BH reprezentativka Lucija Kimani.

U trci „5K Bizz Up Run“ naslovnog sponzora Sberbanke slavili su: u muškoj kategoriji – tim Mlijekoprodukta, u ženskoj kategoriji pobjedu je odnio tim caffe bara Atleks, dok je prvo mjesto u kategoriji mješovitih timova odnio tim „Kiosk Kika“.

Nagradu za najboljeg Banjalučanina i Banjalučanku u trci na 10km osvojili su Davor Vidović i Jelena Kosić. Specijalne nagrade na manifestaciji, koje je dodijelio kreativni tim marketinške agencije Support MC – koja potpisuje dizajn i vizuelni identitet događaja, odnijeli su tim Unicredit banke za najkul kostim. Za nabolje brendiran tim proglašen je „Tim 6 Sberbank“, dok je za najkreativniji naziv tima pobjedu odnio tim „Tri Fidipisa“.

Proglašenjem najboljih trkača i dodijelom nagrada večeras je zvanično završen prvi takmičarski dan „Vivia Run&More Park’ manifestacije, a veče je nastavljeno u dobrom raspoloženju u zabavnu „Nektar pivsku trku“ i sjajne zvuke beogradskog benda Deca iz vode /Tanja Jovičević i EKV Tribute bend-a/.

„Vivia Run&More Park“ manifestacija nastavlja se i danas, kada će se u parku „Mladen Stojanović“održati dobrotvorna trka zadovoljstva „Family Run by Centrum“ u dužini od 2km. Start ove trke zakazan je za 11 časova.

VIŠKOVIĆ: Stanje u SP-u ne može uticati na rad Vlade RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da aktuelno stanje unutar Socijalističke partije (SP) ni u kojoj mjeri ne može uticati na rad Vlade Srpske, jer su to unutarstranački problemi. “Vlada Srpske ima komotnu skupštinsku većinu, prema tome, ovo ne može ugroziti njen rad”, rekao je Višković novinarima u Bileći. Višković je ukazao

Otvoreno novo igralište na Laušu

Novo dječije igralište otvoreno je danas u Karađorđevoj ulici na Laušu, u okviru velike akcije u kojoj je u posljednje tri godine izgrađeno 25 igrališta na području Banje Luke. Igralište na Laušu izgrađeno je u okviru zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa UN-a (UNDP).

RADOJIČIĆ: Nove školske dvorane na Starčevici i Laušu

Grad Banja Luka je u posljednje tri godine preduzeo brojne aktivnostti na obnovi školske infrastrukture na cjelokupnom području Banje Luke, uključujući i seoske škole, a u ovoj godini nac očekuje još jedan veliki projekat – izgradnja nove sporske dvorane za Osnovnu školu “Branko Radičević” na Starčevici, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Ukazali se u Bratuncu: Ipak aktivisti PDP-a, a ne „omladinci“

Alternativna televizija prenijela je da je Draško Stanivuković organizovao prevoz autobusom iz Banjaluke koji je išao za Bratunac na skup “Buđenje Srpske”. Na snimcima i fotografijama jasno se vidi da je u autobusu bilo praznih mjesta, što znači da čak ni u Banjaluci nisu uspjeli napuniti autobus.

Muzej pristupačnosti postavljen u Banjaluci

Alternativni muzej pristupačnosti  postavljen je proteklog vikenda u tržnom centu „Delta planet“ u organizaciji amputiraca UDAS Republike Srpske, s ciljem podizanja svijesti o svakodnevnim preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju. Kroz ovu vođenu alternativnu muzejsku postavku, sugrađani su imali priliku pogledati izložbu fotografija, ali i staviti se u ulogu osobe sa invaliditetom kroz

Položeni vijenci u spomen na jevrejske žrtve

Polaganjem vijenaca na jevrejsko spomen-obilježje na Novom groblju u Banjoj Luci, danas je obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta. Uz predstavnike Jevrejske opštine Banja Luka, vijenac je položio i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić. Jevrejska zajednica je na našim prostorima trajala vijekovima i iako nije bila brojna, ostavila je dubok pečat i na kulturu i

SP TRAŽI POLICIJSKU ISTRAGU: “Isključeni članovi koordinirali dolazak zatvorskih stražara na sjednicu GO”

Socijalistička partija najoštrije osuđuje jučerašnji nasilni pokušaj da se spriječi održavanje sjednice Glavnog odbora u Doboju, na kojoj su iz partije isključeni narodni poslanici Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović zbog grubog kršenja Statuta stranke i nanošenja velike štete partiji, njenim organima i našem članstvu, saopšteno je danas iz SP. U saopštenju se dodaje