Sport 04.03.2017.

Bokseri Slavije najavljuju spektakl uprkos nedaćama

ČITANJE: 3 minute

Poslije dosta iščekivanja u subotu će startovati Regionalna liga u boksu, u kojoj će banjalučka Slavija na premijeri u dvorani “Borik” od 18 časova za rivala imati prvaka Lige srednje Evrope Sesvete iz Hrvatske.

Iako se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji i bez rukovodstva, jer su ostali bez predsjednika i Upravnog odbora, Banjalučani su uspjeli da budu jedan od osnivača lige, u kojoj će nastupiti sedam klubova iz četiri zemlje.

– Imamo velikih novčanih problema, ali uspjeli smo da obezbijedimo novac i nastupićemo u takmičenju od kojeg se mnogo očekuje – rekao je direktor Slavije Duško Bjelinić.

Tako će bokseri Slavije poslije punih 25 godina, pet mjeseci i jednog dana nastupiti u zvaničnom takmičarskom meču sa ekipom koja nije iz BiH. Tog 3. oktobra 1991. godine u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije Banjalučani su savladali beogradski Radnički sa 12:8.

– Ovo je pokušaj da se boks vrati na velika vrata i vjerujem da ćemo uspjeti. Nadam se da su i ljubitelji “plemenite vještine” shvatili da je ovaj projekat velika stvar za boks i da će “Borik” ispuniti u priličnom broju – naglasio je proslavljeni član Slavije, olimpijski šampion iz Los Anđelesa 1984. godine Anton Josipović.

Jedna od uzdanica Slavije biće Lozničanin Predrag Kovačević, koji je već branio boje Banjalučana.

– Već nekoliko godina sam profesionalac, ali je došlo do ujedinjenja sa olimpijskim boksom, tako da sam dobio priliku da opet boksujem za Slaviju. Imao sam ponudu da nastupim za svoju Loznicu, ali želio sam da pomognem klubu koji se nalazi u teškoj situaciji, ali je i sinonim za boks na prostoru bivše Jugoslavije – rekao je Kovačević.

Priliku da nastupi možda dobije i mladi član Slavije Jovan Stjepanović.

– Dobro smo se pripremali i daćemo sve od sebe da se suprotstavimo Sesvetama, koje su apsolutni favorit. Za nešto više potrebna nam je i velika podrška sa tribina “Borika” i nadam se da ona neće izostati – istakao je Stjepanović.

Drugi predstavnik Republike Srpske, odnosno BiH u ovom takmičenju, bijeljinski Radnik, na startu će gostovati u Valjevu, gdje će se sastati sa Lazarevcem, a ovaj meč je na programu u nedjelju od 19 časova.

– Nastupili smo prošle godine u Prvoj ligi Srbije, tako da imamo potrebno iskustvo za ovaj vid takmičenja. Putujemo u Valjevo u najjačem sastavu i očekujem da se vratimo neporaženi – naglasio je trener Radnika Slaviša Simeunović.

U trećem meču prvog kola makedonski predstavnik “Pink Panter” ugostiće u nedjelju u Štipu od 17 časova Vojvodinu Spartak iz Novog Sada, a na startu je slobodna Loznica. Mečevi drugog kola na programu su 25. marta.

Sesvete

Koliko interesovanje u Hrvatskoj vlada za start regionalnog takmičenja u boksu potvrđuje i činjenica da je rival Slavije, Bokserski klub Sesvete, organizovao dolazak svojih navijača u Banjaluku, koji stižu sa dva autobusa.

– Dvorane u Valjevu i Štipu, gdje će se održati preostala dva meča prvog kola, već su rasprodate u biće ispunjene do posljednjeg mjesta – naglasio je direktor Slavije Duško Bjelinić.

(Glas)