Bokserski spektakl u “Boriku”

Spektakl u boksu i kik-boksu “Hektor fight night” biće održan sutra (20 časova), a banjalučka publika će imati priliku da vidi 11 borbi, među kojima su i one domaćih miljenika Denisa Marjanovića i Čede Pantića.

Organizatori očekuju da Sportska dvorana “Borik” bude ispunjena do posljednjeg mjesta, jer, kako kažu, grad na Vrbasu na ovakav događaj čeka godinama. Marjanovićev povratak u ring poslije duže pauze svakako je pravi mamac za publiku, a Pantić kao zvijezda u usponu uživa veliku popularnost u regionu.

“Srećan sam što ću se ponovo boriti pred banjalučkom publikom. Posljednji put sam u Banjaluci imao meč prije šest godina. Očekujem zanimljivu borbu. Moj rival Dario Kadić je iskusan borac, ima više od 50 profesionalnih mečeva, ali ne dam svoj skalp”, navodi Marjanović.

Njegov mladi kolega Pantić, u disciplini K1 u kategoriji do 75 kilograma, boriće se protiv Adija Durakovića. Uzdanica organizatora ove manifestacije, Kluba borilačkih sportova Hektor, jeste favorit, što i ne krije.

“Četiri borca su otkazala meč, a Duraković je pristao na izazov i očekujem da pruži jak otpor. Učiniću sve da taj otpor bude što manji”, poručio je samouvjereni Pantić.

Mečevi Marjanovića i Pantića predstavljaju centralni dio večeri. Pored njih, u ringu će se naći i druga veoma zanimljiva lica. Profesionalni debi imaće domaći bokser Stefan Čajić. I on dolazi iz Hektorovog tima, ima samo 18 godina i važi za velikog talenta.

“Od mene možete da očekujete rat u ringu i, ako Bog da, pobjedu”, kaže Čajić.

Marjanović će sutra biti i pored ringa u ulozi trenera, jer borbu ima i mladi Danilo Tošić, koji je član njegovog kluba Ares Džim. Tošić je ove godine savladao Igora Emkića, a novi test stiže u vidu hrvatskog borca Petra Jamana.

“Dobro se poznajemo, dva puta smo se borili i nemam sjajna iskustva. Prvi put sam poražen, drugi put je bilo neriješeno i sada idem po pobjedu. Od prvog gonga idem na nokaut”, rekao je Tošić.

Organizator ove manifestacije Predrag Stanković uvjerava da publiku u “Boriku” očekuje pravi spektakl. Ovaj događaj će produkcijski biti na visokom nivou, a neće izostati ni kvalitetne borbe.

“Mislim da smo uparili prave borce, da su svi podjednaki, tako da očekujemo izjednačene i neizvjesne mečeve. Siguran sam da će gledaoci imati šta da vide. Učinili smo sve da napravimo istinski spektakl kakav Banjaluka zaslužuje”, naveo je Stanković.

Spisak mečeva: Marjanović – Kadić, Pantić – Duraković, Tošić – Jaman, Vasić – Tucak, Savanović – Trivković, Čajić – Dragojević, Šućur – Drobnjak, Dmitrović – Pašalić, Njegač – Horvatić, Buza – Ramić, Stegić – Mrkonjić.

(Nezavisne)

ĆULUM: Manje od 10 razbojništava na 100.000 stanovnika

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj zadovoljavajuće u svim oblastima, da se svake godine bilježi sve manje krivičnih djela, kao i da je na 100.000 stanovnika evidentirano manje od 10 razbojništava, te da je slična situacija i kada je riječ o krađi automobila. “Tako nije nigdje

Servisne informacije za 10. decembar

Servisne informacije za utorak, 10. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo pet krivičnih djela, a jadvni red je narušen jednom. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica lakše i jedno lice teže povrijeđeno. Služba hitne pomoći U

SJEDNICA GRADSKOG ODBORA SP: Jača saradnja Beograda i Banjaluke

U prepunoj  sali Narodnog pozorišta Republike Srpske, održana je proširena Sjednica Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Članovima Gradskog odbora i gostima obratio se predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, a specijalni gost bio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević. Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je unaprijeđenje

EU NIŠANI SNSD: Šta je u pozadini Aćimovićeve kandidature?

Prijedlog DNS-a da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH podržala je većina članova Predsjedništva te partije, ali ne i Darko Banjac. On o razlozima ćuti, mada se spekulisalo da je jedan od njih činjenica da Aćimović nije učestvovao u izbornom procesu, niti je radio na terenu sa aktivistima

SLUČAJ „AĆIMOVIĆ“: Kako je politička scena RS dobila “kontea Marija Marka del Tintoreta”

Kada je scenarista Siniša Pavić majstorski osmislio, a Vlastimir Đuza Stojiljković maestralno odglumio lik sitnog prevaranta sa pseudonimom „konte Mario Marko del Tintoreto“ u „Srećnim ljudima“, poznatoj domaćoj TV seriji iz devedesetih godina, mnogi su se pitali – da li je postojao uzor u stvarnosti za ovakvu tragikomičnu figuru? Od ponedjeljka, 9. decembra, konačno je