Vijesti 01.06.2016.

Bolja kanalizacija na zapadnom tranzitu

ČITANJE: 2 minute

Nadleženi smatraju da poslije ovih radova tih problema više neće biti, dok su mještani skeptični da će dugogodišnji problem biti riješen ukoliko se prvo ne svede voda iz ogranaka ove ulice i Vojvođanske ulice.

Na terenu se postavljaju negdje nove cijevi, a i neke stare se rekonstruišu.

Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne i poslove saobraćaja Gradske uprave, rekao je da je ovaj dio grada poznat po tome što nakon svake veće kiše budu poplavljena domaćinstva, zbog čega su i uradili potrebnu projektnu dokumentaciju i počeli ovaj projekat.

“Uradili smo potrebnu projektnu dokumentaciju za zapadni tranzit koja uključuje kanalizaciju za ulice Krajiških brigada, Slobodana Jovanovića i Pave Radana. Radove izvodi preduzeće ‘Građenje Đurić’, a očekujemo da će u narednih mjesec dana kanalizacija biti završena”, istakao je Novaković.

Vesna Bajić, mještanka koja živi uz zapadni tranzit na broju 161 u Ulici krajiških brigada, kaže da svaki jači pljusak potopi njen podrum, jer se voda iz dvije ulice iznad tranzita sliva baš na njenu kuću.

“Kada pada jača kiša, niz ove ulice teče bujica i sve se to slije na nekoliko kuća. Ne znam ni koliko stvari mi je dosad uništeno, a i auto nam često poplavi. Dolazile su inspekcije, sačine zapisnik i odu, a samo jednom su nam prskali podrum da se ne zarazimo”, priča Bajićeva.

Smatra da problem neće biti riješen novom kanalizacijom ukoliko se ne svedu bujice iz visinskih ulica.

Njen komšija Miodrag Antonić, kojem je voda nekoliko puta ušla u kuću, a u dvorištu je bilo poplavljeno nakon svakog pljuska, kaže da je postojeći kolektor napravljen kada je u ulicama iznad tranzita postojalo tek nekoliko kuća, ali je ovo naselje danas pregusto naseljeno.

“Nama kiša podigne poklopac na šahtu i to izgleda kao fontana, dvorište je puno vode, a ulazila je voda i u kuću”, kazao je Antonić.

(nezavisne.com)