Vijesti 18.07.2020.

BOLJA POVEZAOST ISTOČNOG I ZAPADNOG TRANZITA: Zvanično otvaranje kružne raskrsnice kod pijace u Lazarevu 21. jula

ČITANJE: 1 minuta

Kružni tok, koji se gradi kod stočne pijace u Lazarevu, kojom će biti bolje povezani istočni i zapadni tranzit, ali i omogućen brži protok saobraćaja iz grada prema Lazarevu i dalje prema autoputu Banjaluka – Gradiška, zvanično će biti otvoren u utorak, 21. jula, najavio je načelnik Odjeljenja za saobraćaj Slaviša Sandić. 

Ovo je 11. kružna raskrsnica koja se gradi u posljednje tri godine u Banjaluci, a njena izgradnja realizuje se u saradnji grada Banjaluka i “Puteva Republike Srpske”. Vrijednost investicije je oko 1,3 miliona KM, a radovi su počeli polovinom marta.

Načelnik Sandić rekao je i da će se sljedeća kružna raskrsnica graditi na Paprikovcu, na ukrštanju nove saobraćajnice “Paralele” i Ulice Jovana Raškovića.

“Obzirom da se radi o ulici ka Kliničkom centru nije primjereno, ni preporučljivo da saobraćaj regulišemo semaforima. Nastojimo da, po nekoj ubrzanoj proceduri, radimo projekat kružne saobraćajnice, izmjestimo autobusko stajalište i sve drugo što je potrebno da saobraćaj u tom dijelu bude bezbjedan i funkcionalan. To se nametnulo kao potreba i htjeli, ne htjeli, moramo raskrsnicu uraditi prije puštanja ‘Paralele'”, precizirao je Sandić za Elta TV.

(N.S/ Banjaluka.net)