Vijesti 27.08.2016.

Bolje napajanje strujom za 300 domaćinstava

ČITANJE: 2 minute

Nova trafo-stanica i dio niskonaponske mreže u ulici Jovana Raškovića u mjesnoj zajednici Lauš dva omogućiće bolje napajanje strujom 300 domaćinstava u ovoj ulici.

U preduzeću “Elektrokrajina” kažu da je u toku rekonstrukcija niskonaponske mreže u tom dijelu grada.

– Postavljamo novu elektroopremu u trafo-stanicu. Kada ona bude u funkciji, doći će do značajnog poboljšanja i stabilizacije napona na mreži u ulici Jovana Raškovića. Trenutno ne možemo precizirati kada će radovi biti završeni, ali će nadležne službe našeg preduzeća učiniti sve da to bude što prije – rekao je portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov.

Stanovnici ove ulice ističu da je često dolazilo do padova napona.

– Uzrok toga je i veliki broj novoizgrađenih kuća koje su se priključile na postojeću elektromrežu. Nadamo se da će sa novom trafo-stanicom i mrežom prestati i problemi sa padovima napona. Svjetlo nam je žmirkalo, a pojedini aparati nisu mogli da rade kako treba zbog slabog napona. Pojedine komšije su se znale žaliti da im crkava bijela tehnika ili televizori zbog slabe struje – rekao je penzioner Rade Marjanović.

Kako ističe, više puta su na ovaj problem ukazivali Savjetu mjesne zajednice Lauš dva i “Elektrokrajini”.

– Evo, konačno se nazire rješenje problema i nadamo se da će što prije početi sa radom, jer to svi sa nestrpljenjem iščekujemo – kazao je Marjanović.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš dva Milenko Letić kaže da je građanima pao kamen sa srca kada je postavljena nova trafo-stanica.

– Čekamo da počne sa radom i vjerujemo da će to biti čim se završe svi potrebni radovi prije puštanja trafoa u funkciju. Ranije je bilo pritužbi na loš napon struje jer je mreža preopterećena, ali od kada je stigla nova trafo-stanica, niko se ne žali – rekao je Letić.

Nadoknada

U preduzeću “Elektrokrajina” kažu da će, ukoliko se pokaže da je neko pretrpio štetu na aparatima za domaćinstvo zbog niskog napona, ta šteta biti nadoknađena.

– Potrebno je da podnesu zahtjev u prostorijama “Elektrodistribucije” uz priloženi dokazni materijal komisiji za utvrđivanje i procjenu štete na nivou preduzeća. O odluci komisije biće obaviješteni pisanim putem – rekao je Predrag Klincov.

(Glas)