Magazin 20.01.2016.

Boljevac: Starica koja živi u kući od blata naslijedila 5 miliona dolara!

ČITANJE: 3 minute
boljevac
U Boljevačkom planinskom selu u trošnom kućerku od blata, koji samo što se ne sruši, okruženom šumom, putem kojim se jedva dolazi i leti, od poljoprivredne penzije od desetak hiljada dinara živi M. Z. (86). I tu, možda, ne bi bilo ništa neobično da ova starica nije – milioner!

Naime, pred Novu godinu na račun M. Z. je, iz Australije, kao nasljedstvo njenog muža M. Z. koji je preminuo 2011. “leglo” 940.000 australijskih dolara, kao i nekoliko miliona u nekretninama koje se nalaze na petom kontinentu.

Tragom te informacije, “Novosti” su pronašle M. Z. Starica nije želela ni da otvori vrata svoje trošne kuće, odbijajući svaki razgovor sa novinarima.

U selu su nam poznanici M. Z. ispričali kompletnu priču, po kojoj bi, bez sumnje, mogao da se snimi film, koji bi, definitivno, postao blokbaster!

– Krajem šezdesetih godina prošlog vijeka M. Z. i njen suprug su, trbuhom za kruhom, otišli u Australiju – kazuju komšije. Žena se, nakon nekoliko godina, vratila u Srbiju, jer joj je, kako smo čuli, majka bila bolesna- pričaju mještani.

M. Z. je čuvala majku, a u Australiju nije se više vraćala. Ostala je u tom boljevačkom selu, živeći u trošnoj kući usred šume.

– Suprug M. Z. se, u međuvremenu, u Australiji ponovo oženio, mada se, zakonski od svoje prve žene nikada nije pravosnažno razveo – nastavljaju naši sagovornici.

– Čuli smo da je on u zemlji kengura stekao veliko bogatstvo. Ali, smatrali smo da su u pitanju samo glasine- dodaju oni.

Godine su prolazile, a M. Z. od svog supruga, sve do pre nekoliko meseci, nije imala nikakvih vesti. Tek pred kraj prošle godine pozvali su je iz banke u Boljevcu, u kojoj prima penziju, i kazali joj da je nasledila 940 hiljada dolara i da joj je novac uplaćen na račun.

– Kako se ispostavilo, suprug M. Z. je preminuo još 2011. godine, a žena sa kojom je živeo u Australiji umrla je pre njega – pričaju komšije.

– Djece nisu imali. I, kada je suprug M. Z. preminuo, pedantni Australijanci su krenuli u potragu za nasljednicima i, nakon nekoliko godina, pronašli našu komšinicu. Sve je, potom, završeno ekspresno. M. Z. je oglašena nasljednikom i odmah joj je uplaćen sav novac koji je njen suprug imao u jednoj banci u Australiji. Uprkos novcu koji je dobila, M. Z. se nimalo nije promenila – dodaju komšije.

– Ostala je da živi u svojoj trošnoj kući, nepristupačna za druge ljude, kao što je bila i prije toga.

Pre nekoliko dana, pričaju komšije, M. Z. je otišla do banke i podigla nekoliko hiljada evra, kako bi platila nagomilane račune.

– Na putu do kuće, starici su ispale dvije novčanice od po 500 evra – govore naši sagovornici.

– Ona se o tome požalila jednom komšiji, ali se nije vratila da ih potraži. Samo mu je kazala:

– Ma, ko će sada da ide da traži pare po ovoj hladnoći!

Ekipu “Novosti” je u boljevačkom selu zaustavila policijska patrola, koja je od nas, maksimalno profesionalno i uljudno, tražila isprave.

Kako se ispostavilo, prijavio nas je čovjek koji, navodno, sa M. Z. ima ugovor o doživotnom izdržavanju.

(Večernje novosti)