Vijesti 03.10.2017.

Bomba pod Šakotinim autom na dan izricanja presude za uznemiravanje učenica

ČITANJE: 1 minuta

Spasi Šakoti, profesoru fizičkog vaspitanja iz banjalučke Tehnološke škole, pod čijim je vozilom eksplodirala bomba, za danas je zakazano ročište u Osnovnom sudu u Banjaluci, u procesu u kojem mu se sudi za seksualno uznemiravanje učenica.

Pojedini izvori navode da mu je, navodno, danas trebala biti izrečena i presuda. Za sada nije poznato da li će ročište biti odgođeno, s obzirom da je profesor povrijeđen, i da mu je ukazivana ljekarska pomoć.

Oko 10:30 sati u banjalučkom naselju Starčevica, u blizini rebrovačkog mosta odjeknula je eksplozija. Prema prvim informacijama, bomba koja je podstavljena pod vozilo aktivirala se prilikom paljenja automobila. Nešto kasnije je odjeknulo još nekoliko eksplozija, a osim Šakote povrijeđena je još jedna osoba.

Vezane vijesti: Eksplozija u Banjaluci, izgorjela tri vozila kod Rebrovačkog mosta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da se ovaj incident ne dovodi u vezu sa terorizmom, već da se radi o napadu na jedno lice.

Kako je saopšteno iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u hitnu prijemnu hiruršku ambulantnu dovezeni su pacijenti S.Š (1958) i I.J.(1957). Prema riječima glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji danas dr Ozrena Kordića pacijent S.Š (1958) primljen je sa eksplozivnim ranama na desnoj potkoljenici. Pacijent je dijagnostički obrađen, hirurški zbrinut i upućen na kućno liječenje. Pacijent I.J.(1957) primljen je sa eksplozivnom povredom zida grudnog koša. Pacijent je dijagnostički obrađen, hirurški zbrinut i upućen na kućno liječenje uz dalje preporuke ljekara.

(Nezavisne)

Oznake: Dragan Lukač