Sport 23.03.2016.

Borac domaćin Partizanu u petak od 17.30 časova: Ulaznice od šest do 13 maraka

ČITANJE: 2 minute
borac
Prodaja ulaznica za prijateljsku utakmicu Borca i Partizana, koja će biti igrana u petak od 17.30 časova na Gradskom stadionu, počela je u ponedjeljak.

Karte mogu da se kupe svakog dana od 11 do 15 časova na Trgu Krajine, te u kafe-baru “Garijeva pivnica”, a na dan utakmice i na Gradskom stadionu od 12 časova. Cijene ulaznica su šest maraka (istok), deset (sjever) i 13 maraka (zapad). Prvobitno je bilo planirano da utakmica počne u 20.15 časova, ali su čelnici Partizana zatražili da se meč pomjeri za 17.30, što im je udovoljeno.

– “Crno-bijeli” u Banjaluku stižu u četvrtak poslije podne i biće smješteni u hotelu “Bosna”. Očekujemo prepun stadion, pogotovo pristalica Partizana, kojih u najvećem gradu Srpske i okolini ima veliki broj. Dobar dio ulaznica kupiće preduzeća koja će tako pomoći klubu u finansiranju  – naglasio je direktor “crveno-plavih” Robert Zrilić.

Borac ove godine proslavlja 90 godina od osnivanja i utakmica će biti dio obilježavanja te proslave, a osim gostovanja Partizana uprava je najavila dolazak još nekoliko atraktivnih protivnika čija imena drži u tajnosti. Meč sa beogradskim klubom dogovoren je početkom septembra prošle godine, prilikom realizacije lijevog beka Aleksandra Subića među “crno-bijele”, koji su tada Banjalučanima platili 70.000 evra plus 15 odsto od idućeg transfera, kao i gostovanje u gradu na Vrbasu. Utakmica je prvobitno planirana za oktobar prošle godine, ali je pomjerena, jer termin nije odgovarao Beograđanima, koji su tada igrali u grupnoj fazi Lige Evrope.

Posljednje gostovanje

Posljednji put Partizan je bio gost Banjaluke 29. maja 2001. godine, kada je slavio sa 4:0 golovima Vukića, Nedovića i Zorića, dok je jedan pogodak bio autogol domaćina. Tada se na tribinama Gradskog stadiona okupilo približno 12.000 navijača, a meč je igran povodom obilježavanja 75 godina “crveno-plavog” tima.

(Glas)