Borac gubio 4:0 pa predao utakmicu

Da li ste ikad čuli da je fudbalski klub predao utakmicu jer je gubio? Danas je to napravio banjalučki Borac.

Jedan od najtrofejnijih bh. klubova igrao je protiv Maribora i na poluvremenu gubio 4:0. Odlučio je tada da neće igrati drugo poluvrijeme.

Borac, koji je vodeća ekipa Prve lige RS, predaju utakmice u turskom Beleku opravdao je tvrdnjom kako je Maribor obećao da neće nastupiti s prvim timom.

Maribor je na teren poslao potpunu drugačiju ekipu od one koja je dan ranije odigrala 1:1 s moskovskim Spartakom, ali su iz Borca procijenili da je to i dalje prejaka ekipa i da Slovenci nisu ispoštovali dogovor.


“Tražili smo protivnika našim juniorima i igračima koji su malo igrali. Ponuđena nam je mlada ekipa Maribora, a kada smo izašli na travnjak dočekali su nas Tavares, Mešanović, Vršić i ostali željni postizanja pogotka našem 15-godišnjem golmanu”, rekao je za SportSport.ba razočarani trener Borca Darko Vojvodić.

“Htio sam prekinuti utakmicu već u 20. minuti. Čak sam i ušao u teren, ali je odlučeno da odigramo poluvrijeme”, izjavio je Vojvodić i Mariboru ponudio revanš, ali s prvom ekipom Borca.

Banjalučki klub je u Turskoj ranije odigrao još jednu nevjerovatnu utakmicu sa čečenskim Ahmatom. Slavio je 2:1, ali susret se pamti po višeminutnoj opštoj tučnjavi igrača na travnjaku.

Borac je u bivšoj Jugoslaviji osvojio Kup 1988. godine kada je kao drugoligaš pobijedio Crvenu zvezdu, a u Bosni i Hercegovini ima jedno osvojeno prvenstvo i jedan Kup. U drugu ligu je izbačen prošle godine zbog financijskih problema.

(index.hr)

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na

FORMALIZOVANA DUGOGODIŠNJA SARADNJA Potpisan sporazum o bratimljenju sa Кumanovom

Gradonačelnici Banje Luke i Кumanova Igor Radojičić i Maksim Dimitrievski potpisali su danas sporazum o bratimljenju dva grada, koji već godinama sarađuju u više različitih oblasti. Nakon potpisivanja, gradonačelnik Кumanova izrazio je zadovoljstvo formalizovanjem odnosa između dva grada i u ime građana Кumanova čestitao ovaj veliki praznik svim Banjalučanima. -Posljednjih sedam-osam godina naši gradovi sarađuju

GOVEDARICA: Za novog predsjednika SDS-a, imaćemo tri, dva ili jednog kandidata

Glavni odbor Srpske demokratske stranke utvrdio je juče kriterijume za unutarpartijske izbore, a nakon sjednice potvrđeno je da će kandidati za lidera partije na junskoj skupštini biti aktuelni predsjednik Vukota Govedarica, predsjednik GO Milan Miličević i potpredsjednik partije Mirko Šarović. – Sigurno su ta tri imena u opticaju, a drugi se ne spominju. Predsjednik SDS-a