Sport 30.09.2016.

Borac i Sutjeska u duelu: Sa Kikićem sve riješeno, utakmica se ipak igra

ČITANJE: 2 minute

Prvenstveni okršaj između Sutjeske i Borca iz Banjaluke, koji je na programu sutra u 19 časova, neće doći u pitanje jer je gostujući klub riješio problem oko duga bivšem fudbaleru, Stojku Kikiću.

– Problem sa Kikićem je riješen tako da ne postoji prepreka da se susret u Foči odigra. Uprava FK Borac je svjesna da postoji još dugovanja, ali isto tako imamo finansijski plan po kojem će da ih izmiri – saopštili su iz Borca.

Kikić je u Borac stigao iz Podrinja u sezoni 2015/16, a za banjalučki klub odigrao je svega četiri prvenstvena meča.

Ovaj vezni igrač koji je karijeru počeo u švajcarskom Iverdonu, članu 4. lige u toj zemlji, a nastupao je još za bijeljinski Radnik, dok je sada član drugoligaša Iliće 01 iz Brčkog.

Zbog neizmirenih plata Kikić je tužio je banjalučki klub koji mu mora isplatiti iznos od 4.400 KM, a z u protivnom Banjalučanima preti suspenzija.

Koliko je politika dovođenja neprovjerenih pojačanja u najtrofejniji fudbalski klub Republike Srpske bila (ne)ispravna, jasno se vidi iz podatka da Kikić kojem se duguje novac trenutno igra u nižerazrednoj ekipi iz Brčkog.

U trenutku kada je angažovan kao pojačanje Borac je nastupao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a to je samo pokazatelj promašene transfer politike u velikanu iz Platonove.

Mnogo obaveza

Ukoliko isplate sva dugovanja prema Runiću i Kikiću Banjalučani neće riješiti probleme jer se očekuje da na naplatu stignu još neka dugovanja. Kao što je poznato redakciji ”EuroBlica”, klub su već tužili Toni Jović, Željko Đokić, Fedor Predragović, Uglješa Radinović i još neki fudbaleri, što je svakako veliko opterećenje za banjalučki klub.

Sutjeska bez Blagojevića i Jovanovića

Ekipa Sutjeske će u meč sa Borcem ući oslabljena neigranjem Darija Blagojevića i Đorđa Jovanovića, koji imaju po tri žuta kartona.

Duel sa liderom Prve lige RS biće debi na klupi Fočaka za novog trenera, Srđana Bajića.

(EuroBlic)