Sport 17.02.2017.

Borac kompletirao tim za proljećnu sezonu

ČITANJE: 3 minute

Bojan Burazor i Miloš Đorđević od juče su zvanično novi igrači Borca, a Miloš Čudić blizu je povratka u redove „crveno-plavih“.

Burazor, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi i polušpica, potpisao je na dvije godine. Za njegov dolazak Borac treba da plati Rudaru 7.000 KM plus 15 odsto od sljedećeg transfera.

– Drago mi zbog dolaska u Borac, koji je veliki klub. Zahvalio bih se šefu stručnog štaba i Upravi na povjerenju, koje ću nastojati da opravdam. Konkurencija je ovdje jača, ali to je samo motiv više da pomognem Borcu da ostvari cilj, plasman u Premijer ligu BiH – rekao je Burazor.

Đorđević igra na poziciji krilnog napadača i potpisao je na tri godine, a Slavija će inkasirati 10.000 KM.

– Došao sam u jedan od najvećih klubova u BiH. Zadovoljan sam dogovorom i uveren sam da povratak u Premijer ligu BiH neće doći u pitanje – rekao je Đorđević.

Miloš Čudić, ranije jedan od najtalentovanijih igrača Borca, igrao je dve godine u beogradskom Radu, ali se nije nametnuo.

– Čudić se razišao sa Radom, ima čiste papire i ako riješimo tehničke stvari sa agencijom koja ga zastupa, on bi se već sutra trebao pridružiti ekipi. Riječ je o vrhunskom igraču sredine terena – rekao je Jandrić.

Dodaje da je dolaskom tri fudbalera Borac ostvario plan.

– Srđan Bečelić je sam napustio klub, pošto mu je predočeno da neće biti u prvom planu. Sa Nenadom Kisom smo imali usmeni dogovor, ali se nismo dogovorili oko finansija pošto nije pristao na smanjenje plate. Takođe, moguće da je da sutra još jedan igrač napusti klub – rekao je Jandić.

Vico Zeljković, član Upravnog odbora, rekao je da problemi oko refinansiranja dugova i dalje koče stabilizaciju.

– Nažalost, imamo ogromna dugovanja iz prethodnog perioda. Do sada smo isplatili blizu 200. 000 KM povjeriocima, a pokušavamo da postignemo i dogovor sa ostalima potražiocima. Napravili smo dogovor sa Poreskom upravom oko reprograma, uspjeli smo da platimo tekuće troškove, uključujući tri plate igračima i stručnom štabu, a do kraja sljedeće sedmice trebamo da isplatimo januarsku platu radnoj zajednici i omladinskoj školi. Ispunili smo većinu kriterijuma po pravilniku Fudbalskog saveza BiH i blizu smo obezbjeđivanja licence za nastup u Premijer ligi – rekao je Zeljković.

Pomoćni teren uskoro će dobiti ogradu i tribinu. Radovi na trebali bi početi naredne sedmice, a trajaće 15 dana. Tribina bi trebala biti završena do sredine proljeća i imaće kapacitet 200 mjesta.

Cilj promovisati mlade

Borac želi da u narednom periodu promoviše svoje mlade igrače

– Politika kluba će biti da promoviše mlađe igrače poput Vladana Danilovića, Miloša Kukića i Nemanje Trkulje, kako bi stvorili mogućnost da njihovim transferima obezbjedimo sredstva. Nećemo dozvoliti da se to odrazi na rezultate i ciljeve i zbog toga smo doveli pojačanja, što bi uz bodovnu predost na tabeli trebalo da obezbjedi siguran ulazak u Premijer ligu – rekao je Zeljković.

(blic.rs)