Borac M:tel počinje pripreme za drugi dio sezone: Trio s podjednakim šansama

Rukometaši Borac M:tela danas počinju pripreme za drugi dio sezone i nastavak borbe za odbranu titule pravaka BiH, u kojoj su mu glavni konkurenti Vogošća Poljine Hills i Izviđač Central osiguranje.

Banjalučki klub je nakon 12 utakmica treći sa 28 bodova, a ispred njega su Izviđač, koji ima dva boda više, i Vogošća, koja je sakupila 31 bod.

“Vogošća je u malo boljoj poziciji od nas i Izviđača, ali rekao bih da ove tri ekipe imaju podjednaku šansu da osvoje trofej. Ima dosta još da se igra i ko bude imao manje oscilacija biće bliži tituli. Vjerujem da će do kraja biti neizvjesna borba za titulu”, rekao je Bojan Unčanin, trener Borca.

Borac će pripreme početi u Banjaluci, ali postoje velike šanse da ih za desetak dana nastave u Makarskoj, odakle su dobili dobru ponudu.

“Trebalo bi da oko 20. januara odemo u Makarsku. Odlazak zavisi od novca, ali mislim da bi to trebalo da bude riješeno. Odlazak na pripreme mnogo znači. To je normalan proces, koji se nažalost posljednjih godina nije mogao sprovoditi zbog loše materijalne situacije”, rekao je Unčanin i dodao:

“Biće to prilika da se što bolje pripremimo, da budemo svi na okupu, da dnevne obaveze ostavimo po strani i da se posvetimo samo radu. Kasnije je plan da odigramo pet-šest kontrolnih utakmica koje će nam pomoći da što spremnije dočekamo nastavak Premijer lige.”

Trener kaže da je situacija bolja nego ljetos i da je ekipa uigranija, samim tim posao tokom ovih priprema će biti olakšan.

Odranije je poznato da Unčanin do kraja sezone zbog povreda neće moći da računa na Nemanju Bezbradicu i Marka Komnenovića, a tim je u prelaznom roku pojačao pivot Haris Buljina, koji je stigao iz visočke Bosne.

“Đorđe Ćelić je bio sam na poziciji pivota, pomagao mu je Duško Hercegovac, tako da ćemo ih rasteretiti. Očekujem od Harisa dobru igru i u obrani i u napadu”, rekao je Unčanin.

Buljina bi trebalo da bude jedino pojačanje u ovom prelaznom roku.

“Mislim da s postojećim igračkim kadrom možemo ostavriti ciljeve. Razmislili smo dobro, u BiH nema igrača koji bi nama bio potreban, a ne možemo sebi dozvoliti finansijske izlete i dovoditi neka skupa pojačanja iz inostranstva”, dodao je trener bh. šampiona.

Borac je slobodan na početku drugog dijela sezone, tako da takmičnje nastavlja 2. marta.

Premijer liga

1. Vogošća      12    10    1      1      340:273   31

2. Izviđač        12    10    0      2      346:277   30

3. Borac          12    9      1       2      340:289   28

4. Zrinjski       12    8      0      4      361:317   24

5. Konjuh        12    6      1      5      325:322   19

6. Maglaj        12    6      0      6      341:340   18

7. Bosna        12    5      1      6      319:301   16

8. Sloga         12    5      1      6      315:334   16

9. Goražde      12    4      1      7      329:356   13

10. Derventa   12    3      3      6      299:314   12

11. Slavija       12    3      1      8      328:408   10

12. Kakanj      12    2      1      9      367:425   7

13. Bosna S.    12    1      1      10    314:368   4

(Nezavisne)

RASPISAN NOVI TENDER Dva miliona KM za novi put od „Žutih zgrada“ do Motika

Za rekonstrukciju i proširenje 1,2 kilometara puta od Petrićevca prema Motikama ponovo je pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača radova, nakon što je poništen prvi tender, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. Prema novom tenderu, koji je raspisan u petak, za izgradnju moderne saobraćajnice za Motike iz gradske kase će biti utrošeno dva

Ivanić priznao da je Dodik pobijedio na izborima

Kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je njegov protivkandidat Milorad Dodik dobio izbore, te da su za njega glasali birači u seoskim sredinama.

ETNO GRUPA TRAG Tradicijom Banjaluku predstavljali u čitavom svijetu

Predstavljali su Banjaluku, ali i srpsku pjesmu i tradiciju na svim kontinentima. Svojim interpretacijama na najbolji mogući način su predstavljali tradicionalne vrijednosti, a publika širom svijeta uvijek ih je dočekivala raširenih ruku. U moru šunda, iskrivljenih vrijednosti i muzike bez ikakvog kvaliteta, etno grupa Trag je ostala dosljedna na svom putu, istrajala u svom naumu,

Obnovljeno 15 škola, radovi na još četiri

Građevinci privode kraju radove na obnovi i sanaciji preostale četiri osnovne škole na gradskom i prigradskom području, u okviru velike ovogodišnje akcije kojom je zahvaćeno 19 školskih objekata, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

USTAVNI SUD RS POTVRDIO Zabranjen saobraćaj na Banj brdo

Ustavni sud Republike Srpske potvrdio je zabranu saobraćaja za sva vozila do banjalučkog izletišta Banj Brdo. Ustavni sud RS je 26. septembra ove godine donio Rješenje kojim se ne prihvata inicijativa za ocjenjivanje ustavnosti i zakonitosti Naredbe o regulisanju saobraćaja na području grada Banjaluke. Inicijativu je prethodno pokrenuo Sredoje Đaković iz Banjaluke u cilju ocjenjivanja

Servisne informacije za 14. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 14. oktobar 2018. godine: Policijska uprava Evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen četiri puta. Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica teže i četiri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U  službi hitne pomoći pregledano je 90 odraslih pacijenata i 32 djece, a obavljeno je