Sport 29.07.2016.

Borac naoštren za sokolove

ČITANJE: 2 minute

Kako odmiču pripreme i kako se približava prvenstvo Prve lige RS, fudbaleri Borca igraju sve bolje, a šef stručnog štaba Zoran Dragišić polako sklapa ekipu koja će napasti prvo mjesto i povratak u Premijer ligu BiH.

Nakon slabijih partija tokom priprema na Zlatiboru, gdje nisu ostvarili nijednu pobjedu u pet mečeva, Banjalučani pružaju dosta bolje igre nakon povratka kući. Poslije pobjeda protiv Rudar Prijedora (4:0) i Naprijeda iz Banjaluke (6:0), Borac je bio ubjedljiv protiv Željezničara iz Doboja koji igra u Drugoj ligi, grupa zapad. “Crveno-plavi” su slavili sa 8:1, a Dragišića posebno raduje popravak realizacije.

– Ima stvari kojima sam zadovoljan, ali ima i onih kojima nisam. Te greške moramo otkloniti, imamo još desetak dana za to, ali najbitnije je da se pomjeramo ka boljem. Popravljamo realizaciju, raznoliki smo, sada nam je osam igrača dalo pogotke, to raduje svakog trenera. Polako se naziru konture tima. Na pripremana na Zlatiboru igrali smo protiv jačih ekipa, bili smo teški i zato su bili slabiji rezultati. Težimo da budemo što bolje fizički spremni i raduje to kada postignemo šest golova u drugom poluvremenu. Ima tu još dosta korekcija, ali idemo naprijed – kazao je Dragišić i dodao da je zadovoljan radom i zalaganjem novih igrača koji su ovog ljeta pojačali klub.

Dragišić je svjestan da njegovu ekipu očekuje težak posao u Prvoj ligi RS, koja počinje 6. avgusta, pošto Borac ima samo jedan cilj – da na kraju sezone bude prvi na tabeli.

– Želim da naglasim da smo svjesni teškog posla koji nas očekuje, svi će protiv nas davati 150 odsto, jer smo mi Borac. Apsolutno vjerujem u svoju ekipu, da ne vjerujem, ne bih se prihvatio posla. Od prvog kola idemo u juriš za najviši plasman – dodao je Dragišić.

Do prvog meča u novoj sezoni protiv Slavije Banjalučane očekuje i generalka koju će igrati sa Slobodom iz Novog Grada. Taj meč na programu je u subotu od 17 časova.

– Protiv Slobode će vjerovatno igrati postava koja bi trebalo da započne meč sa Slavijom, ali ne mora značiti da neko neće ispasti, a neko upasti u prvih 11 do tada. To je fudbal i stvari se mijenjaju – zaključio je strateg Borca.

(Glas Srpske)