Borac oba meča protiv Bakua igra u Banjaluci

Nakon finansijske injekcije vlasti RS rukometaši Borca m:tel sigurno će igrati Čelendž kup, a oba meča protiv Bakua igraće u Banjaluci.

Nastup RK Borac m:tel u evropskom takmičenju više nije upitan, nakon što je Vlada RS odobrila jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 KM.

Poslije podrške koju je dobio RK Borac je nastavio sa pripremama za narednu sezonu u kojoj će igrati i Čelendž kup protiv azerbejdžanskog Bakua.

Direktor Borca Vladimir Branković potvrdio je da će Borac igrati i Evropu, te da je dogovoreno da se oba meča drugog kola Čelendž kupa odigraju u Banjaluci, kako se Banjalučani putovanjem u Azerbejdžan ne bi izlagali velikim troškovima.

“Borac će sigurno igrati Evropu. Sa rukovodstvom Bakua dogovorili smo da se obje utakmice igraju u Banjaluci, vjerovatno taj vikend 13. I 14. oktobra, ili eventualno da jedna od utakmica bude u petak. TU ćemo opet imati problem zauzetosti dvorane Borik, jer je jedan od tih datuma ona zauzeta pa ćemo morati da molimo te koji su rezervisali da pomjere, ili da nađemo neko rješenje”, rekao je Branković.

On se još jednom zahvalio predsjednici Vlade RS Željki Cvijanović i predsjedniku RS Miloradu Dodiku na jednokratnoj pomoći u iznosu od 100.000 KM, koja će omogućiti normalno funkcionisanje kluba u predstojećoj sezoni.

Ova sredstva biće, kako je rekao, iskorištena za servisiranje dugova i učešće u Evropi, dio za plate igrača, kojima Borac duguje jednu i po platu iz prošle godine i jednu iz tekuće, dio će biti uložen u mlađe kategorije, a takođe dio će otići na dug za termine prema O.Š. „Borisav Stanković“.

Seniorska ekipa Borca nastaviće da trenira u dvorani u Čelincu, dok će omladinske kategorije i dalje da treniraju u parku Mladen Stojanović.

Branković je negirao glasine da Borac ne koristi dvorane u Kampusu i O.Š. „Borisav Stanković“ zbog postojanja duga, već da to nije moguće jer tamo ne postoje uslovi za treniranje.

Direktor Borca je potvrdio da Borac ima dugove za korištenje ove dvije sale i rekao da će osnovnoj školi „Borisav Stanković“ biti uplaćen novac, te naveo da je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta povukao tužbu zbog duga, ali da ga kasnije niko nije kontaktirao u vezi s tim.

(mondo)

U BIH 100 MALIŠANA GODIŠNJE OBOLI OD RAKA Koliko njih ima šansu za izlječenje

Svaka tri minute jedno dijete na svijetu, koje boluje od raka,  izgubi bitku s teškom bolešću,  iako bi više od 80 odsto oboljele djece moglo preživjeti ako bi imala adekvatno liječenje, upozoravaju iz organizacije International Childhood Cancer. Povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, iz ove organizacije su upozorili svijet da je obaveza svih država

POVODOM KINESKE NOVE GODINE Djeca učila o običajima iz Kine

Radionica „Umjetnost rezanja papira“ i čas kung fua, 16. februara 2019. godine u Muzeju Republike Srpske, okupila je veliki broj djece koji su imali priliku da steknu nove vještine, upravo onakve kakve imaju njihovi vršnjaci u Kini. Naime, riječ je o događaju organizovanim od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja Republike Srpske,

Saradnja Gradske razvojne agencije i Organizacije amputiraca pomaže invalidima

Predstavnici Gradske razvojne agencije Banjaluka i Organizacije amputiraca „UDAS“ potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a cilj je definisati okvire za saradnju iz domena pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa, identifikovanje novih izvora finansiranja, te aktivnosti koje su usmjerene na povezivanje partnera na lokalnom i regionalnom nivou. 

BRANKICA RAKOVIĆ: Vratila sam se na fabrička podešavanja

​Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu, zapisao je ruski književnik Anton Čehov. U to su se, nažalost, uvjerili mnogi, među njima i Banjalučanka Brankica Raković, PR stručnjak, kojoj je prije nešto manje od dvije godine dijagnostikovano maligno oboljenje – Hodgkinov limfom. Iako je možda najlakše boriti se sa strahovima i problemima iza zatvorenih

OVE GODINE I U BANJALUCI Međunarodno takmičenje studenata arhitekture u martu

Međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz cijele Evrope – DOCEXDOCE, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Takmičenje se održava 6. marta i ovo je njegovo treće izdanje, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. – DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu