Sport 14.09.2018.

Borac oba meča protiv Bakua igra u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Nakon finansijske injekcije vlasti RS rukometaši Borca m:tel sigurno će igrati Čelendž kup, a oba meča protiv Bakua igraće u Banjaluci.

Nastup RK Borac m:tel u evropskom takmičenju više nije upitan, nakon što je Vlada RS odobrila jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 KM.

Poslije podrške koju je dobio RK Borac je nastavio sa pripremama za narednu sezonu u kojoj će igrati i Čelendž kup protiv azerbejdžanskog Bakua.

Direktor Borca Vladimir Branković potvrdio je da će Borac igrati i Evropu, te da je dogovoreno da se oba meča drugog kola Čelendž kupa odigraju u Banjaluci, kako se Banjalučani putovanjem u Azerbejdžan ne bi izlagali velikim troškovima.

“Borac će sigurno igrati Evropu. Sa rukovodstvom Bakua dogovorili smo da se obje utakmice igraju u Banjaluci, vjerovatno taj vikend 13. I 14. oktobra, ili eventualno da jedna od utakmica bude u petak. TU ćemo opet imati problem zauzetosti dvorane Borik, jer je jedan od tih datuma ona zauzeta pa ćemo morati da molimo te koji su rezervisali da pomjere, ili da nađemo neko rješenje”, rekao je Branković.

On se još jednom zahvalio predsjednici Vlade RS Željki Cvijanović i predsjedniku RS Miloradu Dodiku na jednokratnoj pomoći u iznosu od 100.000 KM, koja će omogućiti normalno funkcionisanje kluba u predstojećoj sezoni.

Ova sredstva biće, kako je rekao, iskorištena za servisiranje dugova i učešće u Evropi, dio za plate igrača, kojima Borac duguje jednu i po platu iz prošle godine i jednu iz tekuće, dio će biti uložen u mlađe kategorije, a takođe dio će otići na dug za termine prema O.Š. „Borisav Stanković“.

Seniorska ekipa Borca nastaviće da trenira u dvorani u Čelincu, dok će omladinske kategorije i dalje da treniraju u parku Mladen Stojanović.

Branković je negirao glasine da Borac ne koristi dvorane u Kampusu i O.Š. „Borisav Stanković“ zbog postojanja duga, već da to nije moguće jer tamo ne postoje uslovi za treniranje.

Direktor Borca je potvrdio da Borac ima dugove za korištenje ove dvije sale i rekao da će osnovnoj školi „Borisav Stanković“ biti uplaćen novac, te naveo da je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta povukao tužbu zbog duga, ali da ga kasnije niko nije kontaktirao u vezi s tim.

(mondo)