Borac pregovara sa Draganom Jovićem da ponovo trenira fudbalere

Dragan Jović najbliži je povratku na klupu banjalučkih crveno-plavih, gdje bi naslijedio Zorana Kizu Milinkovića, odnosno Igora Jankovića, šefa sportskog sektora koji privremeno obavlja ovu funkciju.

Janković, koji je zadužen da predloži kandidata za novog trenera potvrdio je da Borac već pregovara sa Jovićem.

“Stupili smo u kontakt sa njim i razgovarali. Moja prva želja kao direktora sportskog sektora je Dragan Jović“, potvrdio je šef sportskog sektora banjalučkog Borca Igor Janković.

On smatra da je Jović idealno rješenje.

“Dragan Jović je idealno rješenje jer je već bio trener Borca, omiljen je kod publike, pravio je rezultate, pravio je igrače i dobro poznaje bh. fudbal. Dobro poznaje ekipe i ne bi mu bilo strano da vodi ekipu“, rekao je Janković.

Jović, međutim, nije jedini s kojima je Borac razgovarao u prethodnom periodu.

„Obavljeni su razgovori ne sa dva, već sa pet-šest trenera, ali neki treneri se stavljaju u prvi plan radi reklame, a ne zato što su najidealnije rješenje“, rekao je Janković, koji navodi da licitiranja sa imenima u javnosti nemaju mnogo smisla.

„Što se tiče imena drugih trenera, ne bih želio da budem bezobrazan, ali dosta ljudi sami sebe promovišu“, rekao je Janković.

Učinak Jovića sa Borcem:

– 22 utakmice na klupi

– 11 pobjeda

– 5 remija

– 6 poraza

(Mondo)

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.