Sport 20.05.2021.

Borac protiv Tuzle bez publike, proslava nakon meča

ČITANJE: 2 minute

Fudbaleri Borca ukoliko u nedjelju savladaju ekipu Tizla siti na Gradskom stadionu u Banjaluci osiguraće titulu M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali će proslavu uz prisustvo navijača moći organizovati tek nakon završetka utakmice.

Iako je odlukom Kriznog štaba Vlade Republike Srpske dozvoljen povratak navijača na tribine, danas je zasjedala i Vlada Federacije BiH, ali nije razmatrana mogućnost povratak gledalaca na tribine. Odluka o zabrani idalje ostaje na snazi, a Nogometni / Fudbalski savez BiH da bi odobrio otvaranje kapija stadiona mora imati jednaku odluku iz oba entiteta.

“Mi smo imali sastanak Komiteta za takmičenje još u utorak i malo smo raspravljali na tu temu. Nije do nas. Čekamo odluke entitetskih kriznih štabova i ako ne budemo imali saglasnost na obje strane onda ne možemo donijeti odluku. Ako budemo imali saglasnost, onda ćemo zakazati jedan online sastanak, pa da vidimo šta ćemo”, rekao je za “Nezavisne” Dušan Marković, predsjednik Komitet za takmičenje N/FS BiH i dodao:

“U skladu sa današnjom odlukom Vlade Federacije BiH da mjere ostaju, onda najvjerovatnije ćemo do kraja prvenstva igrati sve mečeve pred praznim tribinama bez obzira u kojem se gradu igraju. Opet to je moje mišljenje. Šest članova je Komiteta i ako neko inicira od klubova ili dođe bili koji drugi zahtjev mi ćemo ga morati razmotriti, ali u ovom trenutku su male šanse da se publika vrati na tribine ove sezone”.

N/FS BiH zabranu prisustva navijača na tribinama može izreći samo tokom utakmice, što praktično znači da Borac može organizovati proslavu nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Današnjom odlukom Vlade Federacije BiH takođe je jasno i da će se finalna utakmica Kupa BiH između Borca i Sarajeva zakazana za 26. maj u Trening centru N/FS BiH u Zenici igrati bez gledalaca.

“Na sastanku u utorak smo ostavili mogućnost da se barem za finale Kupa BiH poveća broj ljudi iz klubova koji bi mogli prisustvovati. Vidjećemo da li takva mogućnost postoji”, dodao je Marković.

(E.M)

Oznake: Borac