Borac: Riješili smo dugovanja, igramo u subotu

Fudbalski klub Borac riješio dug prema bivšim igračima i trenerima Gajiću zbog kojeg je bilo upitno odigravanje utakmice protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Čelnici Borca uspjeli su da riješe gorući problem i dogovore izmirenje duga prema bivšim igračima i trenerima, potvrđeno je MONDU iz FK Borac.

Borac je morao do 15. marta da isplati Nenadu Kisi 7.500 KM, Nebojši Runiću 10.000 KM, Nemanji Vidoviću 3.000 KM, Gedeonu Guzini 9.000 KM Petru Kurčubiću 6.000 KM, Čedomiru Ćulumu 4.000 KM i Radovanu Gajiću 17.780 KM.

Uprava Borca probila je taj rok, ali je imala dodatni rok do početka utakmice da dostavi dokaz o isplati ili reprogramu dugovanja, što je u petak i učinjeno.

“Dugovi su riješeni, nekima je isplaćen dug, sa nekima smo postigli dogovor o reprogramu, dokumentacija je proslijeđena FSBIH i Borac će sutra normalno da igra utakmicu”, izjavio je direktor Borca Dejan Lukendić za MONDO.

Borac će nastaviti takmičenje u Premijer ligi BiH utakmicom protiv Mladosti DK u subotu, ali će vrlo brzo uprava morati da riješi dugovanja prema još nekolicini trenera, koja nisu nimalo bezazlena.

Postupak licenciranja klubova za PLBIH kreće 31. Marta, a Borac će da bi dobio licencu morati da reguliše dug prema treneru Dejanu Rađenoviću u iznosu od 2.400 KM, Marku Tešiću 11.864 KM, Draganu Marjanoviću 11.660 KM, Željku Vranješu 23.250 KM, fizioterapeutu Drašku Žižiću 12.435 KM i Stojanu Malbašiću 24.160 KM.

(Mondo)

11. PO REDU U subotu “Veče Petrovčana”

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 19 časova.

BORAC: Da nas “Borik” sutra nosi!

Borac m:tel i Vogošća su remizirali u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (25:25), a sutra je revanš meč u kojem Borac traži priliku da ove sezone doda još jedan trofej.

“Prointer” predstavio projekat na najvećoj IT konferenciji u regionu

Pod sloganom “Make IT cLoud” osmo izdanje najveće IT konferencije u Bosni i Hercegovini, “Microsoft NetWork”, održano je u Neumu od 18. do 20. aprila, a jedan od svojih projekata prisutnima je predstavila i kompanija “Prointer ITSS” iz Banjaluke. Kao zlatni sponzor konferencije, ova IT kompanija upotpunila je i sam program predstavljanjem studije slučaja koju

AMBASADA SAD: Matvijenko iznijela lažne i neutemeljene optužbe

Lažne i neutemeljene optužbe koje je iznijela predsjedavajuća Valentina Matvijenko ne zavrjeđuju posebno komentarisanje, rečeno je iz Ambasade SAD-a u BiH nakon jučerašnjeg obraćanja predsjednice Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

RADOJIČIĆ: Budžet raste za više od 10 miliona KM

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da se Nacrtom rebalansa gradskog budžeta za ovu godinu budžetski okvir povećava za oko 10 miliona KM u odnosu na dosadašnji, koji iznosi oko 134 miliona KM.