Borac: Riješili smo dugovanja, igramo u subotu

Fudbalski klub Borac riješio dug prema bivšim igračima i trenerima Gajiću zbog kojeg je bilo upitno odigravanje utakmice protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Čelnici Borca uspjeli su da riješe gorući problem i dogovore izmirenje duga prema bivšim igračima i trenerima, potvrđeno je MONDU iz FK Borac.

Borac je morao do 15. marta da isplati Nenadu Kisi 7.500 KM, Nebojši Runiću 10.000 KM, Nemanji Vidoviću 3.000 KM, Gedeonu Guzini 9.000 KM Petru Kurčubiću 6.000 KM, Čedomiru Ćulumu 4.000 KM i Radovanu Gajiću 17.780 KM.

Uprava Borca probila je taj rok, ali je imala dodatni rok do početka utakmice da dostavi dokaz o isplati ili reprogramu dugovanja, što je u petak i učinjeno.

“Dugovi su riješeni, nekima je isplaćen dug, sa nekima smo postigli dogovor o reprogramu, dokumentacija je proslijeđena FSBIH i Borac će sutra normalno da igra utakmicu”, izjavio je direktor Borca Dejan Lukendić za MONDO.

Borac će nastaviti takmičenje u Premijer ligi BiH utakmicom protiv Mladosti DK u subotu, ali će vrlo brzo uprava morati da riješi dugovanja prema još nekolicini trenera, koja nisu nimalo bezazlena.

Postupak licenciranja klubova za PLBIH kreće 31. Marta, a Borac će da bi dobio licencu morati da reguliše dug prema treneru Dejanu Rađenoviću u iznosu od 2.400 KM, Marku Tešiću 11.864 KM, Draganu Marjanoviću 11.660 KM, Željku Vranješu 23.250 KM, fizioterapeutu Drašku Žižiću 12.435 KM i Stojanu Malbašiću 24.160 KM.

(Mondo)

114. VEČE Skup “Pravda za Davida” u centru Banjaluke

Okupljanje građana Banjaluke koji traže istinu o smrti 21p-godišnjeg sugrađanina Davida Dragičevića održano je 114. veče na Trgu Krajine. Kao i svih prethodnih večeri, na skupu se obratio otac Davida Dragičevića, Davor Dragičević “Konstruišete svoje laži. Da si iole bolji čovjek, da ne govorim predsjednik, bio bi bar na jednoj ozbiljnoj televiziji u Srbiji. Dragane

SUNČANO I TOPLO Sutra do 31 stepen celzijusov

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti sunčanije i postepeno toplije vrijeme, uz malu ili umjerenu oblačnost i najvišu temperaturu do 29, a na jugu do 31 stepen Celzijusov. Ujutru će biti pretežno vedro, ponegdje uz malu ili umjerenu oblačnost, a oko rijeka i po kotlinama moguća je kratkotrajna magla, saopšteno je

ODRŽIVA I NEODRŽIVA PREDUZEĆA Spisak loših firmi još pod velom tajne

Nadležne institucije u Srpskoj sačinile su preliminarnu listu održivih i neodrživih javnih preduzeća, ali taj spisak ostaje pod velom tajne dok ne dobije zeleno svjetlo Vlade RS. Formiranje liste održivih i neodrživih preduzeća jedna je od obaveza koju je Vlada preuzela prihvatanjem reformske agende kao jednog od ključnih dokumenata u procesu evropskih integracija. Prema posljednjim

PETICIJA Traže da se gradska nagrada za humanost zove po sestrama Gajić

Inicijativu sa potpisima više od 3.000 građana da nagrada grada Banjaluka za humanost nosi naziv po sestrama Gajić predata je u Gradsku upravu, rekla je Adriana Basara, pokretač ove inicijative. Istakla je da je veliki broj odbornika i pozicije i opozicije usmeno saglasan s ovom inicijativom. “S ovim prijedlogom se slaže i Zoran Talić, predsjednik

BESPLATNO Šansa za stažiranje u njemačkom parlamentu

Studenti iz BiH koji žele svoju biografiju da obogate učešćem na međunarodnim seminarima i studijskim programa imaju šansu da stažiraju pet mjeseci u njemačkom parlamentu potpuno besplatno. Bundestag, u saradnji sa tri berlinska univerziteta, dodjeljuje oko 120 stipendija za mlade apsolvente iz 28 država, među kojima su zemlje Balkana, a program je organizovan s ciljem

SAOBRAĆAJNA NEZGODA Auto udarilo dijete

Trinaestogodišnje dijete povrijeđeno je na raskrsnici ulica Vidovdanska i Vuka Karadžića u Banjaluci, gdje ga je udarilo auto, potvrđeno je “Nezavisnim”. Nezgoda se, kako nam je rečeno iz PU Banjaluka, dogodila oko 14.55 časova. “Dijete, koje je bilo na biciklu, udarila je škoda, za čijim volanom je bio Banjalučanin Š.V.”, kazali su nam iz policije.