Sport 01.06.2017.

Borac sa Vranješom cilja Ligu za šampiona

ČITANJE: 1 minuta

Željko Vranješ je i zvanično predstavljen kao novi trener FK Borac koji će klub voditi u narednoj takmičarskoj sezoni.

Vranješ je već bio šef stručnog štaba Borac u posljednjoj premijerligaškoj sezoni, ali je aktuelna uprava Borca odlučila da ne nastavi saradnju sa njim, već angažuje trenera iz Srbije Aleksandra Janjića koji se nije proslavio.

Novi-stari trener sa Borcem je potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu.

– Velika je čast biti trener Borca. Vratio sam se ovdje nakon godinu dana i nadam se da ću ostati mnogo duže nego u svom prvom mandatu. Ovaj posao je takav da koliko god uprava bila za tebe ili protiv tebe rezultati su ti koji moraju biti prvo i osnovno mjerilo. Želim da se zahvalim upravi na ukazanom povjerenju, ali i da čestitam momcima koji su izborili povratak u Premijer ligu BiH. Naše ambicije će zavisiti od toga kako odradimo prelazni rok a mislim da svi želimo da izborimo plasman među prvih šest ekipa – rekao je Vranješ na promociji.

Uprava Borca produžila je ugovore sa Predragom Zekanovićem te Ilijom i Vladanom Danilovićem. Oni su potpisali ugovore na tri godine. Ekipu će do kraja sezone voditi Marko Tešić, a meč posljednjeg kola igra se u srijedu protiv Rudara u Banjaluci pošto će prijedorski tim renovirati stadion. Pripreme za novu sezonu počeće 15. juna.

(EuroBlic)