Borac se odriče Lige za prvaka

Gradski stadion ovog vikenda biće poprište banjalučkog derbija jer u nedjelju (15.39) Borcu u gost stiže Krupa.

Meč 20. kola BH Telekom Premijer lige BiH protiv komšija iz Krupe na Vrbasu može biti dobra prilika za vraćanje starih dugova, obzirom da je tim Slobodana Starčevića eliminisao Borac iz Kupa BiH i nanio mu poraz u prvom dijelu prvenstva.

“U Bijeljini nismo pokazali pravo lice. Pokušaćemo protiv Krupe da budemo na nivou. Za nas je ta utakmica kao svaka druga. Bodovno smo još u igri za Ligu za prvaka. Iako imamo negativan skor s njima, želimo odigrati kvalitetnu utakmicu. Uslovi neće biti idealni, ali borićemo se”, kazao je danas trener Borca Igor Janković

I igrači Borca poput njihovog stratega svjesni su da moraju prikazati bolju igru nego u Bijeljini.

“Stvoren je taj neki rivalitet unazad godinu dana. Idemo na pobjedu. Ne posustajemo, imamo još tri te utakmice u regularnom dijelu, Krupu, Slobodu i Zrinjski i vjerujemo u plasman u Ligu za prvaka”, rekao je napadač “crveno.plavih” Petar Kunić.

“Istok” zatvoren

Istočna tribina za nedeljni susret protiv Krupe neće biti u funkciji zbog vremenskih (ne)uslova. Razlog je bezbjednosne prirode, kako za gledaoce, tako i za aktere, te karte za tu tribinu neće biti u prodaji.

(Nezavisne)

RADULJ: Bilo suprostavljenih interesa između RS i Banjaluke

Bivši pravobranilac Republike Srpske Slobodan Radulj danas je u Okružnom sudu u Banjaluci rekao da je bilo suprostavljenih interesa između Grada Banjaluke i Republike Srpske i da su oni u tom slučaju zastupali interese države, jer je tako po zakonu. 

MISTERIJA Poslanik i direktor Nenad Nešić u sukobu interesa, CIK BiH ne reaguje

Iako su na konstitutivnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, 6. decembra, verifikovani mandati svim izabranim poslanicima, uključujući i Nenada Nešića, generalnog direktora Javnog preduzeća “Putevi RS”, ovaj predstavnik DNS-a ne pokazuje namjeru da odabere jednu od te dvije pozicije, čime direktno krši Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine.

Banjaluka dobila nagradu za izraženu brigu za starije osobe

Populacioni fond Ujedinjenih nacija u BiH (UNFPA) dodijelilo je Banjoj Luci nagradu za izraženu brigu i unapređenje života ljudi starije životne dobi u lokalnoj zajednici. Priznanje je dodijeljeno za novi program koji Grad provodi pod nazivom „Zdravo starenje“, a koji je preventivnog karaktera  i  namijenjen je licima treće životne dobi. Ovaj program biće provođen do