Sport 02.11.2015.

Borac tone sve dublje: Rezovi hitno potrebni!

ČITANJE: 2 minute
drasko-ilic
Predsjednik Fudbalskog kluba Borac, Draško Ilić, najavio je kazne zbog serije od pet uzastopnih poraza. Međutim, nije precizirao za koga!

Ilić je naglasio i da će veći broj igrača u zimskoj pauzi dobiti odriješene ruke u izboru nove sredine te da će na Gradski stadion stići bar pet kvalitetnih pojačanja.

U redovima “crveno-plavih” ni poslije domaćeg neuspjeha protv Radnika ne odustaju od borbe za opstanak jer smatraju da je trenutni zaostatak dostižan. Svi su svjesni da je potrebna kompletna mobilizacija, kako svih struktura kluba, tako i gradskih vlasti, ukoliko se želi da Borac i naredne godine bude član elite.

– Biće kazni, to je sigurno, a i jedan broj igrača će na zimu morati da potraži sreću u nekoj drugoj sredini. Jer, obezbijedili smo im sve, kvalitetne pripreme, dobre uslove za rad, čak nema ni nekih kašnjenja u platama, ali rezultata nema. Međutim, prije pauze ne možemo napraviti nikakav rez u ekipi, mada je savršeno jasno da u predstojećem prelaznom roku moramo da dovedemo bar pet kvalitetnih fudbalera da bismo na proljeće pokušali da izborimo opstanak. Srećom, nama su i rezultati ostalih mečeva donekle išli naruku, tako da ove razlika nije nedostižna – jasan je Ilić.

Predsjednik je istakao i da ga ne dotiču prozivke sa tribina po završetku meča sa Bijeljincima te da jedino opravdava nezadovoljstvo najvatrenijih navijača, “lešinara”, izraženo pogrdnim skandiranjem, a onda i paljenjem stolica na istočnoj tribini.

– Opravdavam njihovo nezadovoljstvo, bodrili su ekipu svim srcem punih 90 minuta i logično da nisu bili srećni krajnjim rezultatom. Pa i to što se desilo na kraju nije toliko strašno. Ko zna, možda bih ja bio još gori da sam na njihovom mjestu. A o ostalima neću ni da trošim riječi – naglasio je Ilić.

Prvi čovjek premijerligaša sa Gradskog stadiona tvrdi i da se ne slaže sa konstatacijom da je ekipa Borca neiskusna.

– Ne može neko ovu ekipu nazvati neiskusnom, iako je riječ o mladim fudbalerima. Većina njih je i prošle godine igrala najviši rang i imaju dosta mečeva u nogama. Takođe, nismo ni u jednoj utakmici nadigrani, ali je nedostatak sportske sreće bio možda i presudan. Jasno je da smo morali biti u gornjoj polovini tabele, ali ako dodamo činjenicu da smo u nekoliko utakmica, na gostovanjima u Tuzli i Zenici, te protiv Širokog u Banjaluci, drastično oštećeni, onda je jasno da se borimo za opstanak – zaključio je Ilić.

(Press)