Sport 26.05.2017.

Borac traži trenera: Krunić prvi pik?

ČITANJE: 2 minute

Branislav Krunić našao se u krugu kandidata za novog trenera Fudbalskog kluba Borac, na čijoj klupi od danas i zvanično ne sjedi Vule Trivunović.

Nekada uspješni vezista Leotara, Borca kao i nekolicine inostranih timova, vrlo lako bi mogao da se vrati na Gradski stadion. Krunić se kao trener dokazao u banjalučkom Željezničaru, kojeg je uveo u Prvu ligu Republike Srpske.

Trivunović obavio dobar posao

Član uprave “crveno-plavih” zadužen za sportski sektor Vico Zeljković potvrdio je da je Branislav na “radaru”.

 

– Nakon što smo na današnjem sastanku i definitivno raskinuli saradnju sa Trivunovićem, odmah smo krenuli u potragu za nasljednikom. Što se tiče Krunića, o njemu imamo pozitivno mišljenje. Ipak, koliko znam, ni on nema potrebnu licencu, ali bi uskoro trebao da je dobije. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku – izjavio je Zeljković.

On je potvrdio kako su u ranijem periodu čelnici kluba iz Platonove ulice razgovarali sa dvojicom srpskih stručnjaka Ljubinkom Drulovićem i Zoranom Milinkovićem. Međutim, to ne znači da će neko od njih sjesti na trenersku klupu “crveno-plavih”.

– Ne krijemo da smo sa njima dvojicom obavili razgovor, ali ništa nismo konkretno dogovorili. Nećemo žuriti, jer smo obezbijedili povratak u premijerligašku konkurenciju. U narednih nekoliko dana biće sve kristalno jasno – dodao je Zeljković.

Tešić vodi ekipu do kraja sezone

Član najužeg klupskog rukovodstva pohvalio je učinak sad već bivšeg kormilara Trivunovića.

– Smatram da je Vule obavio dobar posao i da ima velike zasluge za plasman u Premijer ligu BiH. Rekao sam mu i na sastanku da su njegove izjave od sinoć bile ishitrine. No, on je onovio da je to njegov stav – zaključio je Vico Zeljković.

Ekipu će do kraja tekuće sezone voditi Marko Tešić, koji je bio prvi pomoćnik Trivunoviću.

(Srpskacafe.com)