Sport 22.06.2021.

BORAC U SLOVENIJI: Golman Pavlović povrijeđen, Miljković se vratio iz Vojvodine

ČITANJE: 3 minute

Fudbaleri banjalučkog Borca odrađuju glavni dio priprema za narednu sezonu na Bledu, a pripreme u Sloveniji pomalo remete povrede.

Odvojeno od ekipe iz predostrožnosti rade Uzelac, Lukić, Ziljkić, kao i Marko Jovanović koji se još nije oporavio od stare povrede, ali najveći problem je povreda golmana Bojana Pavlovića, zbog koje bi mogao da propusti i prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv rumunskog Kluža, prenosi mondo.ba.

“Pavlović ima problem sa tetivom u zglobu, povredu je zadobio protiv Tuzla sitija, a magnetna rezonanca je pokazala da ima oštećenje. Medicinski tim radi, vidjećemo šta će biti, najvažnije da se on oporavi, da li će biti spreman za Kluž nisam baš siguran”, rekao je trener Borca Marko Maksimović i osvrnuo se na igrače koji rade mimo ekipe.

“Uvijek je bolje preventivno preskočiti preventivno dva- tri treninga nego ga izgubiti na duže . Uzelac ima problem sa petom, to je sigurno dva,tri dana odmora. Lukić IiJovanović to je već poznato. Lukić je bio na kontrolama radi posebno dok ne dobije dozvolu doktora koji ga je operisao. Kod Jovanovića je još nejasna situacija I radi po individualnom program. Ziljkić isto ima poštedu”.

Osim navedenih povreda ostalo protiče po planu, a jasno je da je ovo period od kojeg će zavisiti dobar dio sezone.

“Imamo svoj plan u koji vjerujemo I koji je donio rezultat u proteklih šest mjeseci, naporno je ali igrači su svjesni da sad što uradimo do Kluža, uradili smo. Čini mi se da ćemo mjesec i po igrati u ritmu srijeda – nedjelja i bazu koju uradimo, to nam je do reprezentativne pauze. Imali su pauzu kratku poslije prvenstva, ali i na njoj su radili. Ono što me raduje je mnogo veći profesionalizam i da mnogo bolje izgledaju, od kapitena koji sa 35 godina ima intenzitet za 50 posto veći od ostalih igrača. Isto tako Zakarić, Ćorić svi su došli u dobrom stanju, sve se diglo na viši nivo. Imamo i jako dobre parametre ovih mlađih. Moramo da radimo i da damo maksimum u Evropi”, istakao je Maksimović.

Borac će u srijedu odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv slovenačke Mure, a sedam dana kasnije protiv Olimpije.

“Svjesno smo zakazali te dvije utakmice. Nismo htjeli da se potrošimo previše utakmicom ili dve više. Kluž će nam donijeti enormnu potrošnju, a onda ulazimo u prvenstvo”, objasnio je Maksimović i na kraju najavio dolazak pojačanja u narednih nekoliko dana.

“Očekujem da u narednim danima dobijemo dva, tri nova igrača I da proširimo roster I budemo spremni za ono što nas očekuje. U svakoj liniji trebao bi da dođe po jedan igrač”, rekao je Maksimović.

Nastavljeno sklapanje ekipe

Stefan Miljković ponovo je igrač banjalučkog Borca m:tel.

Snažni lijevi bek, koji se posebno ističe odličnom igrom u odbrani, nakon sezone provedene u šampionu Srbije, ekipi Vojvodine, danas je potpisao jednogodišnji ugovor sa Borcem.

Miljković se tako vratio u ekipu sa kojom je osvojio titulu šampiona BiH.

Dolaskom Miljkovića, nastavljeno je sklapanje ekipe za narednu godinu, dok je mlađim igračima omogućeno da uče od provjerenog internacionalca.

(SB)

Oznake: FK Borac