Sport 29.01.2018.

Borac uhvatio proljećni ritam

ČITANJE: 2 minute

Puni snage i vedrog raspoloženja rukometaši Borac m:tela vratili su se sa sedmodnevnih priprema u Makarskoj gdje su prema riječima trenera Bojana Unčanina odradili sve što su zamislili.

Dvorane, teretane, bazeni, igrališta, atletska staza, sve je bilo na raspolaganju “crveno-plavima” kako bi što bolje iskoristili boravak na hrvatskom primorju. Za mnoge rukometaše ovo je bio prvi odlazak na pripreme, s obzirom na to da Banjalučani zbog teške finansijske situacije godinama nisu izašli iz grada uoči starta ili nastavka sezone.

– Stvarno nam je prijalo. Imali smo sve uslove i zahvalio bih upravi na ovom što nam je obezbijedila. Bili smo vrijedni, na svakom treningu je prštalo, tako da je odlazak na pripreme pun pogodak. Nije nam palo teško ni što smo većinu treninga odradili bez lopte, jer znamo koliko je važan bazični dio. Posljednjih nekoliko dana trener nas je naradio i igrom na dva gola – rekao je srednji bek Goran Daničić.

Do nastavka Premijer lige ostale su još tri sedmice, pa će nastavak priprema proteći u znaku odigravanja prijateljskih mečeva. Poslije samo nekoliko dana kod kuće ponovo će put Hrvatske samo malo sjevernije.

– Prvog dana februara gostujemo Zametu u Rijeci, dan kasnije igramo sa Porečom, a postoji mogućnost da 3. februara odigramo sa Umagom. Zadovoljan sam kako su momci sve odradili, najbitnije je da su svi zdravi, a nadam se da će tako i ostati. Drago mi je da se dobro uklopio i jedini novajlija Haris Buljina, a nije mu teško jer je većina momaka osim dvojice veterana Dejana Unčanina i Bojana Ljubišića približno istih godina. Svake pripreme dodatno podižu i duh zajedništva ekipe, tako da se nadam da ćemo u nastavku prvenstva biti još bolji i ispuniti sve ciljeve  – rekao je Bojan Unčanin.

Sloga poslije Borca

Dok su se rukometaši Borca pakovali za polazak kući u hotel su stigli rukometaši Sloge iz Doboja koji će u Makarskoj ostati do subote.

– Uporedo s nama u hotelu bili su mladi fudbaleri Sarajeva i Željezničara – rekao je Daničić.

(Glas Srpske)