Politika 25.11.2020.

Boran Bosančić: DEMOS je prohodao, sad sigurno koračamo dalje

ČITANJE: 3 minute

Sa osvojena dva odbornička mandata ostvarili smo solidan rezultat u Banjaluci, a ono sto je važno jeste da iza sebe nismo ostavili nerealna obećanja i da ponosno sa svojim rezultatom hodamo gradom, poručio je Boran Bosančić, generalni sekretar Demosa.

On je u razgovoru za Banjaluka.net istakao da je iznenađen novim izborom gradonačelnika u Banjaluci, te da se u naredne četiri godine, zbog njegovih nerealnih obećanja očekuje stagnacija u najvećem gradu Srpske.

Dodaje da će već nakon opštih izbora Demos postati četvrta stranka na političkom nebu Republike Srpske.

Ove godine ste prvi put učestvovali u izborima kao DEMOS. Kako ste zadovoljni ostvarenim rezultatima?

Demos je ostvario izuzetne rezultate, s obzirom da smo prvi put izlazili na izbore. Imamo 75 odbornika širom Republike Srpske, načelnika opštine Šekovići, velike šanse u Driniću, što je ukupno nešto više od 40 hiljada glasova. Demos je prohodao, sad sigurno koračamo i idemo dalje.

Obezbijedili ste dva odbornička mjesta u Skupštini grada Banja Luka. Kako komentarišete moguće kombinatorike koje su usljedile nakon pobjede kandidata opozicije za gradonačelnika i najave SNSD-a da će sa koalicionim partnerima graditi skupštinsku većinu?

SNSD sa koalicionim partnerima ima komotnu većinu. Ono sto je jasno jeste da razvoj grada neće biti kao prethodne četiri godine, jer je novi gradonačenik dao mnoga obećanja koja nisu realna. Lično sam razočaran da toliki rad Igora Radojičića u prethodne četiri godine nije nagrađen novim mandatom, ali iz svega treba izvući pouke i ići dalje. Skupštinska većina će sa svoje strane vjerujem učiniti sve da se Banjaluka i dalje razvija i gradi. Mi imamo dva odbornika i to je solidan rezultat u Banjaluci, a ono sto je važno iza sebe nismo ostavili nerealna opšta i lična obećanja. Ponosno sa svojim rezultatom hodamo gradom.

Nakon preliminarnih rezultata usljedila su značajna političkae previranja, koja bi najvidljive posljedice mogla imati upravo u Banjaluci. Šta vidite kao najizvjesnije rješenje? 

Rjesenje je formirati svoju Skupštinsku većinu i hrabro ući u političku borbu. Onaj ko bude imao veće pravno i političko iskustvo, bice pobjednik u toj vrsti borbe. Naravno interes gradjana je na prvom mjestu. Poslovi grada su da imate obezbijeđene uslove za život i to mora biti na prvom mjestu.

Posmatrajući ukupan rezultat, Demos je nakon izbora postao peta stranka u Republici Srpskoj. U kom pravcu se može očekivati dalji razvoj Demos-a u narednom periodu?

Demos nema klanova, turbulencija, niti svađa. Ne govorimo u izborima jedno, poslije drugo. Realno u granicama političkog kapaciteta pričamo o svakom problemu. Zato očekujem da se Demos pozicionira kao najozbiljnija stranka narodnjačke orijentacija u Republici Srpskoj. Već nakon opštih izbora bićemo sigurno četvrta stranka, a onda ciljamo na treće mjesto na političkom nebu Republike Srpske.

(N.S/ Banjaluka.net)