Vijesti 18.12.2020.

BORBA SA KORONOM PRIORITET: Pandemija diktira planove zdravstvenih ustanova za narednu godinu

ČITANJE: 1 minuta

Puštanje u rad “kovid” bolnice i angio sale, uz kraće liste čekanja, uvođenje novih usluga i nabavku potrebne opreme, biće glavni zadaci koje će bolnice u Srpskoj pokušati da ostvare u narednoj godini.

Ipak, s obzirom na neizvjesni dalji tok pandemije, rukovodioci zdravstvenih ustanova u Srpskoj kažu da su plan poslovanja za narednu godinu pravili sa rezervom, te da je najvažniji zadatak izboriti se sa virusom korona, piše “Glas Srpske”.

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS istakli su da je rukovodstvo ove zdravstvene ustanove, kao i svake godine do sada, za narednu pripremilo preliminarne planove poslovanja koji su u završnoj fazi usaglašavanja.

Planovi poslovanja u narednoj godini pri kraju su i u Univerzitetskoj bolnici u Foči, tvrdi direktor ove ustanove Radmil Marić i dodaje da će ova zdravstvena ustanova u narednoj godini nastojati da, između ostalog, pusti u rad rekonstruisanu angio salu i “kovid” bolnicu.

Direktor Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović istakao je da plan poslovanja za 2021. godinu privode kraju, te da bi narednih dana trebalo da bude poznato šta su prioriteti u 2021.

Planove poslovanja užurbano prave i u prijedorskoj bolnici “Dr Mladen Stojanović”, gdje su istakli da ih čeka godina puna izazova, jer ne mogu pretpostaviti dalji tok pandemije, piše “Glas Srpske”.

Nadaju se da će godina biti mnogo povoljnija, zbog čega su među planove svrstali i nastavak razvoja oftalmologije i nabavku opreme za hirurški rad ortopedske sale, a početkom godine se očekuje otvaranje angio sale.

Stari planovi

Uprkos virusu korona, u zdravstvenim ustanovama Srpske kažu da su ispunili gotovo sve planove zacrtane krajem prošle godine.

(N.S/ Banjaluka.net)