Sport 26.10.2020.

BORBA ZA TITULU REALNA: Rukometašice Borca predvođene Anđelom Stojanović sjajne u Grudama

ČITANJE: 2 minute

Rukometašice Borca uspjele su nešto što nijednom timu nije u prethodnih sedam godina, očitale su lekciju dugogodišnjim vladarkama rukometa u BiH, ekipi Gruda, i to u gostima (25:16), dokazavši na terenu da je i te kako moguća promjena poretka ove sezone.

“Osice” su odigrale najbolju utakmicu u novijoj istoriji, a prednjačila je fenomenalna Anđela Stojanović, koja je sama postigla jednak broj pogodaka kao sve domaće rukometašice zajedno, sedam je dodala Božana Ćutković, a po jednom su mrežu zatresle Sara Majkić i Jovana Novaković. Standardno dobra bila je dojučerašnji član Gruda Darjana Vukliš, koja je upisala 15 uspješnih intervencija. I više nego dovoljno za veliko slavlje, piše Glas Srpske.

– Mislim da ćemo tek danas ili sutra biti svjesne šta smo napravile. Imamo potencijal za velike stvari već ove sezone i tek sada će nas i rivali shvatiti ozbiljno. Pokazale smo na terenu da priča o tituli nije priča u prazno. Neće biti lako doći do cilja jer protiv nas svi rivali igraju sa više od 100 odsto, pa mi moramo da pružimo i više – rekla je Stojanovićeva.

Posljednji poraz na domaćem terenu Grude su doživjele davnog 17. novembra 2013. godine, a i tada su bodove odnijele Banjalučanke (28:27). Bili su to posljednji uspjesi “onog” Borca, koji je nedugo potom skliznuo na dno, da bi mu u jednom trenutku prijetilo nestajanje. Ipak, ukoštac sa problemima uhvatila se nova uprava sa direktorom Darkom Savićem na čelu i malo-pomalo krenula na dobro poznati put uspjeha.

– Iako nisam bila dio tima do ove godine, čula sam šta se sve izdešavalo. Mislim da su nas rivalke malo potcijenile. Možda su i navikle da nas dobijaju po deset, 12 golova razlike, ali toga više neće biti. Ovaj sastav Borca ima kvalitet i, što je još važnije, srce. Sjajno se slažemo, prava smo ekipa, a svaki moj gol je zasluga tima, trenera, direktora, uprave… Trener nas je sjajno pripremio, taktika je bila odlična i u potpunosti smo ih nadigrale – kazala je rukometašica iz Crne Gore.

Ubijeđena je da “osice” dodatno mogu podići nivo igre, s obzirom na to da tokom priprema nisu odigrale dovoljan broj mečeva.

– Imamo težak raspored na startu sezone, ali za sada guramo dobro. Niko nam nije kazao ni riječ kada smo izgubile od Krivaje, već smo dodatno zasukale rukave i rezultat se vidi. Možemo još bolje i to ćemo pokazati – rekla je Stojanovićeva.

(SB/Banjaluka.net)