Sport 16.02.2018.

Borčev Japanac otišao u četvrtu ligu Slovenije

ČITANJE: 1 minuta

Rio Suzuki nije dobio priliku na banjalučkom Gradskom stadionu, pa je nakon raskida ugovora sa “crveno-plavim” ekspresno pronašao novi klub.

Slovenački Koper, koji je zbog problema sa licencom prošle godine izbačen iz prve u četvrtu ligu Slovenije, dogovorio je saradnju sa Riom Suzukijem, dosadašnjim članom banjalučkog Borca, pišu slovenački mediji.

Mladi, 19-godišnji Japanac, nakon što je raskinuo saradnju sa ekipom sa Gradskog stadiona, kao slobodan igrač pridružio se nekadašnjem šampionu Slovenije.

Suzuki je u Borcu proveo nešto manje od godinu dana, ali rijetko je bio u sastavu, pa je s njim nedavno raskinut ugovor.

Tim koji je 2009. godine bio najbolji u bivšoj jugoslovenskoj republici, te nastupao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a nerijetko igrao i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, proživljava teške trenutke.

Koper trenutno nastupa u četvrtom rangu, tzv. Primorskoj ligi, gdje je nakon 12 odigranih kola ubjedljivo na prvom mjestu, sa 11 pobjeda i samo jednim remijem, te nevjerovatnom gol-razlikom 45:0!

(Mondo)