Politika 12.04.2022.

BORENOVIĆ: Dodik jedini koji je prizivao sankcije Srbima, PDP partija RS i njenog naroda

ČITANJE: 3 minute

PDP je partija Srpske i njenog naroda, jedini koji je Srbima prizivao sankcije je Dodik – predsjednik PDP Branislav Borenović oštro je reagovao na današnje optužbe Milorada Dodika da je PDP odgovoran za sankcije koje je Velika Britanija uvela njemu i Željki Cvijanović.

“PDP je partija Republike Srpske i njenog naroda. Rukovodstvo i članovi PDP su stvaraoci i borci Vojske RS, a naši mladi članovi su djeca naših boraca. PDP je uvijek vodio računa o interesima svog naroda i nikada, baš nikada, nismo jeftini populizam stavljali ispred odgovornosti prema Republici i narodu“, rekao je Borenović, saopštio je PDP.

On kaže da, za razliku od Milorada Dodika, nema i nikada nije imao savjetnike iz OHR-a.

„Ja nikada nisam imao visokog predstavnika na Krsnoj slavi, nikada mi pripadnici stranih obavještajnih službi nisu tajno dolazili u kabinete, ni oni sa zapada ni oni sa istoka. Nikada nisam tražio ni radovao se bilo čijim sankcijama, a Dodik jeste. Pa i danas, dok stižu ove vijesti ja međunarodnim sagovornicima govorim da sam protiv sankcija bilo kome, jer je poruka i signal loša za čitavu moju Republiku Srpsku i tvrdim da ovo nije dobra politika. Jedine sankcije koje Milorad Dodik zaslužuje i koje će stvarno da ga koštaju su sankcije naroda na izborima i krivične pred domaćim pravosuđem!“, poručio je Borenović.

Borenović kaže da njemu nikada niko nije mogao reći kako i šta politički da radi, ali je sa svima uvijek pristojno razgovarao.

„Ja nikada njemačkoj ministrici spoljnih poslova ne bih na sastanku tražio da Njemačka pošalje vojsku u BiH, a dva dana poslije pred medijima optuživao Njemačku da nepozvana šalje vojnike. Dodik je baš to uradio. Jer njega nije briga za posljedice“, kaže Borenović.

Borenović ističe da je Milorad Dodik bio i ostao sluga stranih interesa.

„Jedina država kojoj on nikada nije služio je Republika Srpska. Nema veće ironije nego da Milorad Dodik proziva bilo koga na svijetu za izdaju i nedostatak patriotizma. Za njega su narod i država bili i ostali isključivo sredstvo da se dokopa enormne moći i bogatstva, jer je još u mladosti shvatio da na otvorenom tržištu nema čemu da se nada osim bankrotu. Da nema Narodnu Skupštinu kao pozornicu, na kojoj mu bezočno daju priliku da bez prestanka pljuje i vrijeđa, najbolji odgovor Dodiku bi bio: dosadan si, smisli nešto novo. Ali taj stepen bezobrazluka, u kojoj on otvoreno napada druge, čestite i normalne ljude, za ono što u stvarnosti on sam radi, je prešla svaku mjeru tolerancije“, rekao je Borenović i dodao:

„Zaista je vrijeme da ovog kabadahiju, prevaranta i štetočinu iz kabineta preselimo pred sudiju. Umjesto da priča o moralu i patriotizmu, izdajnicima i špijunima, neka malo priča odakle mu to bogatstvo od državne plate. Dosta te Milorade bilo. Krajnje je vrijeme da ovaj narod počne da organizuje dobar sistem i dobar život za sebe i svoju djecu. Tebe i tvoje mržnje, uvreda, bahatosti i laži je dosta, i previše.”

(SB)