Politika 17.06.2021.

BORENOVIĆ: Dodik potpisom u Antaliji o NATO-u još jednom pogazio odluke NSRS

ČITANJE: 1 minuta

„Milorad Dodik, nažalost, svakog mjeseca potvrđuje da utabanim stazama ide ka NATO savezu, iako za to nema saglasnost institucija, niti građana Republike Srpske. Tako je danas na samitu u turskoj Antaliji stavio potpis na Dekaraciju u kojoj se iskazuje podrška EU i NATO integracijama, pogazivši još jednom odluke Narodne skupštine Republike Srpske, u kojoj je jasno naznačeno da Srpska zagovara vojnu neutralnost, a ne svrstavanje u vojne saveze“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, saopšteno je iz ove partije.

On dodaje da u dokumentu koji je potpisao predsjedavajući Predsjedništva BiH stoji da “Evropska i evroatlanska integracija, utemeljena na trenutnim obavezama i težnjama pojedinih učesika SEECP-a, presudna je za stabilnost i prosperitet regije”, čime je, kako kaže Borenović, nastavio lažnu politiku odbrane interesa Srpske i praksu da jedno priča građanima u Srpskoj, a drugo radi čim ga okruže stranci.

„Tako je i bilo nedavno, kada su američki, NATO, vojnici, zahvaljujući opet Dodikovom potpisu ‘odlučno’ vježbali na Manjači kraj Banjaluke, nakon što je u Brisel poslao ANP, odnosno Program reformi kojim je trasiran put ka svjeveroalatanskom savezu“, ističe.

Borenović kaže da je Dodik sve češće u Turskoj, gdje sa ”merhaba” već uvježbano pozdravlja „askere”, a više ga na „pravu stranu” ne mora niko ni da okreće, jer je on odavno zalutao.

„Izlazna vrata iz štetne politike koju vodi radi ostanka na vlasti će mu uskoro pokazati srpski narod, koji ne prašta izdaju i ne voli prevrtljivce“, zaključuje Borenović.

(SB)