Politika 02.05.2016.

Borenović Dodiku: Počni se pakovati, na proteste izlazi 100.000 ljudi

ČITANJE: 1 minuta
borenovic dodik
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović u poručio je Miloradu Dodiku da se počne pakovati, te da je došao kraj njegovoj politici u Republici Srpskoj, koju je doveo u nesagledive ekonomske probleme.

Uoči najavljenih protesta koje će opozicija u Republici Srpskoj održati uskoro, sve su glasniji komentari vladajuće koalicije u Srpskoj o organizaciji kontraprotesta, koji će biti usmjereni protiv rada Saveza za promjene na državnom nivou, koji prema riječima Milorada Dodika šteti interesima Republike Srpske.

Tako je predsjednik RS Milorad Dodika rekao da je spreman podnijeti ostavku, ukoliko opozicija na protestima okupi 40.000 ljudi. On je naglasio da vlast u tom entitetu neće organizirati kontraproteste, već miting za Republiku Srpsku.

Lider opozicionog PDP-a ističe, da ukoliko će Dodik uistinu postupiti u skladu sa najavom da će se povući ako na proteste izađe 40.000 ljudi, vrijeme je da se počne pakovati.

“Dodik je taj koji nosi najveću odgovornost i krivicu za loše ekonomsko stanje u RS-u, za najmanje penzije, za neisplaćivanje poticaja poljoprivrednicima, na neisplaćivanje boračke naknade, pomoći porodiljama i još mnogo toga. Mi mu poručujemo nek se polako počne pakovati. Na njegove izjave, kojim želi zabaviti građane, više niko se ne može ni nasmijati, a još jedna ili dvije takve izjave i imaće preko 100.000 ljudi u Banjoj Luci”, istakao je Borenović za Klix.ba.

Prema najavama, proljeće u RS će početi burno, a s obzirom da predstoje lokalni izbori, ni narednih mjeseci ne bi trebalo biti drugačije.

(Klix)