Vijesti 08.06.2021.

BORENOVIĆ: Hag još jednom potvrdio da nije sud pravde, već politike

ČITANJE: 1 minuta

Haški sud je konačnom presudom generalu Mladiću još jednom pokazao da nije sud pravde, nego sud politike, poručio je predsjednik PDP Branislav Borenović nakon današnje presude generalu Ratku Mladiću.

On ističe da se tokom svog djelovanja ovaj sud na brutalan način odnosio prema Srbima i nije pomogao u procesu pomirenja, naprotiv svojim djelovanjem je napravio još veći jaz i nezadovoljstvo među narodima koji žive u BiH, prenosi Srpskainfo.

Borenović kaže da po presudama Haškog tribunala srpske žrtve skoro nisu ni postojale, da su oni koji su činili užasne zločine prema srpskom civilnom stanovništvu nevini, dok je srpsko političko i vojno rukovodstvo prema njihovim mjerilima krivo za sve, što jednostavno ne odgovara činjeničnom stanju.

– Vjerujem, da su uvaženi svi dokazi u žalbi generala Mladića i da se sudilo po pravu, danas ne bi bilo ovakva presuda. Međutim, bez obzira na ljagu koju pokušavaju baciti na pripadnike naroda koji se uvijek u istoriji borio na pravoj strani, protiv najgrozomornijih zločinačkih ideologija i stradao u procentima koji su među najvišima u svijetu, iz posljednjeg rata na ponos i vječnost ostaje nam naša najveća pobjeda koja jeste i koja će ostati nesporna činjenica – Republika Srpska – zaključuje Borenović.

(SB)