Politika 07.05.2021.

BORENOVIĆ I IVANIĆ SA KALABUHOVOM: Zahvalni Rusiji za zaštitu interesa Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik i počasni predsjednik PDP-a, Branislav Borenović i Mladen Ivanić, sastali su se danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom.

„Zahvalili smo se ambasadoru Kalabuhovu na čvrstoj opredjeljenosti Rusije za poštovanje Dejtonskog sporazuma, BiH sa dvoentitetskim uređenjem i konstitutivnošću naroda, ali i konstantnoj zaštiti interesa i pozicije Republike Srpske sa svim njenim nadležnostima. Ruse i Srbe kroz istoriju veže čvrsta bratska povezanost“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, saopšteno je iz ove partije.

On ističe da Rusija ima značajnu ulogu u Republici Srpskoj i BiH i da konstantno unapređivanje prijateljskih, ekonomskih, kulturnih i drugih oblika saradnje treba da bude jedan od prioriteta:

„Prenio sam ambasadoru Kalabuhovu naše uvjerenje da u fokusu pažnje političkih aktera mora biti stabilnost i ekonomski razvoj, što je i ključno opredjeljenje PDP-a, a za šta su neki od preduslova efikasno pravosuđe i novi Izborni zakon”, zaključio je Borenović.

(SB)