Politika 14.06.2021.

BORENOVIĆ I TRIVIĆ U PALAMA: Osloboditi institucije Srpske u periodu koji dolazi

ČITANJE: 2 minute

Pale su kolijevka Srpske i za nas vrlo bitna sredina na putu promjena koje nas čekaju 2022. godine. Mi smo danas ovdje i bićemo u svakoj opštini Republike Srpske, da čujemo naš narod, da razgovaramo i još jasnije definišemo prioritete za vrijeme kada ćemo preuzeti punu odgovornost za budućnost Republike Srpske.

Rekao je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović večeras na sastanku Opštinskog odbora PDP-a Pale.

Borenović kaže da je u periodu koji dolazi cilj osloboditi institucije Republike Srpske, saopšteno je iz ove partije.

– Nama je bitno izgraditi snažne institucije, a ne, kao što je sada slučaj, pojedinca koji želi da odlučuje o svemu. Institucije treba da budu u službi naroda i to svakog čovjeka podjednako, a na njihovom čelu da budu ljudi od struke i integriteta. Ovo više samo politička borba, ovo je istinska borba za budućnost naše Republike i naroda. Nije samo politička borba između dobra i zla, nego je borba između dobrog i lošeg u pravosuđu, zdravstvu, obrazovanju, svakoj oblasti života. A mi ćemo od sebe dati najbolje i ne pristajemo ni na šta manje od najboljeg za naš narod – rekao je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić rekla je da rodno mjesto Republike Srpske, Pale i Sarajevsko-romanijska regija, nikada više ne smiju biti zapostavljeni.

– Znamo i pamtimo žrtvu koju ste podnijeli za stvaranje naše Republike i vi zaslužujete da živite kvalitetne živote. Naša misija je da vratimo dostojanstvo, ponos i snagu Republici Srpskoj i na taj način svakom čovjeku koji ovdje živi. Moj motiv za bavljenje politikom, ali i motiv kolega sa kojima sam večeras ovdje, jeste taj što volimo svoj narod. Oni koji kradu od države, otimaju, slabe je, oni ne vole, niti mogu voljeti svoju zemlju i narod. To je osnovna razlika među nama i naše djelovanje u vlasti će pokazati tu razliku – ističe Trivićeva.

Član Predsjedništva PDP-a Mira Pekić rekla je da je Republika Srpska bogata resursima koji nisu ravnomjerno raspoređeni.

– Danas postoji podjela na vladajuću kastu koja ima sve i sve joj je dozvoljeno i sve ostale kojima ostaju mrvice. Resursima Republike Srpske se mora upravljati časno, domaćinski i stručno i na taj način ćemo imati stabilan budžet, a penzije, plate i druga primanja neće zavisiti od zaduženja, nego u prvom redu od našeg rada, što je jedino ispravno – kaže Pekićeva.

(SB)

Oznake: PDP