Politika 22.10.2021.

Borenović: Interpelacije i drugi mehanizmi – značajna pomoć u radu

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je Srni da postojanje određenih mehanizama kao što su interpelacije, formiranje anketnih odbora i raznih tijela mogu pomoći u radu Narodne skupštine Republike Srpske i da su se pokazali izuzetno značajnim.

“Mislim da su se ti mehanizmi, osim zakonodavnog procesa rada, komisija i raznih skupštinskih odbora, pokazali kao izuzetno značajni jer mogu unaprijediti društveno-politički život i pomoći sveukupnom radu Narodne skupštine”, rekao je Borenović povodom 30 godina postojanja Narodne skupštine Srpske.

On je naglasio da je Narodna skupština najviša i ubjedljivo najznačajnija zakonodavna institucija Republike Srpske u kojoj se nalaze predstavnici građana i da je to mjestu gdje argumentovane stavove mogu sučeljavati vlast i opozicija.

Borenović kaže da je Narodna skupština najvažnija kada je riječ o procesu donošenja zakona i drugih odluka o pitanjima značajnim za život Republike Srpske, ali i da ova institucija daje određene mehanizme narodnim poslanicima i političkim stukturama da mogu unaprediti stvari u Srpskoj.

“Proveo sam određno vrijeme kao poslanik u Narodnoj skupštini i mislim da je jako značajno da se ohrabre narodni poslanici da ne budu samo predstavnici političkih partija, nego da u pravom smislu riječi budu predstavnici naroda koji ih je izabrao i da odlučno djeluju na rješavanju prblema u Srpskoj”, istakao je Borenović.

Narodna skupština Republike Srpske formirana je 24. oktobra 1991. godine u Sarajevu prvobitno kao Skupština srpskog naroda u BiH.