Borenović: Ivanić može pobijediti Dodika

Mladen Ivanić, kao zajednički kandidat opozicije u Republici Srpskoj (RS) na narednim izborima može da pobjedi bilo koga, a najviše bi voljeli da pobijedi Milorada Dodika, izjavio je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.


I drugi kandidati, kojih ima u Savezu za promjene, i iz SDS-a i NDP-a, mogu, dodao je, pobijediti kandidate SNSD-a i njihove koalicije.

Naglasio je da je PDP i programski i kandidatski spreman za izbore, a očekuje da će rukovodstvo Saveza za promjene narednih dana razgovarati i odrediti kandidate i za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz tog bh. entiteta.

-Jedan od tih ljudi može da bude Mladen Ivanić, ali zajedno s ljudima iz Saveza za promjene ćemo se o tome dogovoriti – dodao je Borenović.

Ne vidi, kaže, većih izazova po pitanju predlaganja zajedničkih kandidata opozicije te ponavlja da će na izbore izaći jedinstveno, ali, kako kaže, moraju učiniti sve da se spriječi moguća izborna krađa.

Tvrdi i da Vladu RS-a ne interesuje razvojni program te da da im je usvajanje izmjena Zakona o akcizama bilo potrebno samo kako bi dobili novi kredit MMF-a, te tim novcem „zakrpili budžetske rupe i dijelom pokrili deficit“.

– Taj kredit će samo povećati ogromno zaduženje koje pritišće RS, a koje će značajno preći iznos od šest milijardi KM. RS će sigurno narednu godinu dočekati s otplatom kredita od više od milijardu KM, što je rekord u negativnom smislu – ustvrdio je predsjednik PDP-a.

Za svakoga, kaže, to bi bio crveni alarm, ali ne za ministra finansija RS-a Zorana Tegeltiju, koji se „hvali još jednim novim kreditom“.

– Nadam se da će to biti tako još samo deset mjeseci, a onda će RS ući u fazu ekonomskog oporavka, otvaranja novih investicija i radnih mjesta u realnom sektoru – tvrdi Borenović.

(BN)

Krava ubila vlasnika dok ju je vodio biku

Naš Aleksije poveo je kravu na oplodnju kod bika, prema selu Kola. Međutim, nisu odmakli ni kilometar od štale i, po svemu sudeći, kada je počela padati kiša, on je raširio kišobran, što ju je uplašilo, te ga je usmrtila.

(FOTO) Majstor “Parking majstora”

Čitalac portala blmojgrad, poslao je fotografiju koja bi slobodno mogla konkurisati za “Naj parking majstora u Banjaluci u januaru 2018. godine” ukoliko bi postojalo takvo takmičenje.