Borenović: Ivanić može pobijediti Dodika

Mladen Ivanić, kao zajednički kandidat opozicije u Republici Srpskoj (RS) na narednim izborima može da pobjedi bilo koga, a najviše bi voljeli da pobijedi Milorada Dodika, izjavio je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.


I drugi kandidati, kojih ima u Savezu za promjene, i iz SDS-a i NDP-a, mogu, dodao je, pobijediti kandidate SNSD-a i njihove koalicije.

Naglasio je da je PDP i programski i kandidatski spreman za izbore, a očekuje da će rukovodstvo Saveza za promjene narednih dana razgovarati i odrediti kandidate i za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz tog bh. entiteta.

-Jedan od tih ljudi može da bude Mladen Ivanić, ali zajedno s ljudima iz Saveza za promjene ćemo se o tome dogovoriti – dodao je Borenović.

Ne vidi, kaže, većih izazova po pitanju predlaganja zajedničkih kandidata opozicije te ponavlja da će na izbore izaći jedinstveno, ali, kako kaže, moraju učiniti sve da se spriječi moguća izborna krađa.

Tvrdi i da Vladu RS-a ne interesuje razvojni program te da da im je usvajanje izmjena Zakona o akcizama bilo potrebno samo kako bi dobili novi kredit MMF-a, te tim novcem „zakrpili budžetske rupe i dijelom pokrili deficit“.

– Taj kredit će samo povećati ogromno zaduženje koje pritišće RS, a koje će značajno preći iznos od šest milijardi KM. RS će sigurno narednu godinu dočekati s otplatom kredita od više od milijardu KM, što je rekord u negativnom smislu – ustvrdio je predsjednik PDP-a.

Za svakoga, kaže, to bi bio crveni alarm, ali ne za ministra finansija RS-a Zorana Tegeltiju, koji se „hvali još jednim novim kreditom“.

– Nadam se da će to biti tako još samo deset mjeseci, a onda će RS ući u fazu ekonomskog oporavka, otvaranja novih investicija i radnih mjesta u realnom sektoru – tvrdi Borenović.

(BN)

DAVIDOV OTAC NA TRGU KRAJINE: Procvjetale su, sine, one dvije dunje

Još jedno mirno okupljanje građana “Pravda za Davida” održano je večeras je na Trgu Krajine u Banjaluci. “Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša…Procvjetale su one dvije dunje, sine, što smo ih zasadili” ovim riječim svoje obraćanje započeo je Davidov otac, Davor Dragičević. Prošlo je mjesec dana od pronalaska tijela Davida Dragičevića.

HIDROELEKTRANA POSTAJE MUZEJ Od ruševine u Trapistima prave turističku atrakciju

Devastirani objekat stare Hidroelektrane „Delibašino selo“ uskoro postaje Tehnički muzej energetike. O pretvaranju u muzej priča se unazad nekoliko godina, a sada je konačno došao red da se iskoristi potencijal jednog od najljepših naselja kada je priroda u pitanju. Potvrdili su nam ovo  u „Elektrokrajini“ te naglasili da su nakon dugih najava, konačno dobili dozvolu

ZBOG POKUŠAJA UBISTVA Tužilaštvo traži strožu kaznu za Markovića, odbrana ponavljanje suđenja

Slobodan Marković (58) iz Banjaluke, koji je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović (54), po mišljenju Tužilaštva, zaslužuje strožu kaznu, dok njegova odbrana traži ukidanje te presude i ponavljanje suđenja. U Vrhovnom sudu RS tužilac Branko Mitrović ocijenio je da je izrečena kazna minimalna te da nije adekvatna. “Činjenično stanje

BANSKI DVOR Kulturni program u čast ruske delegacije

U Banskom dvoru je počeo kulturni program u čast današnje posjete delegacije Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Republici Srpskoj. Program u Banskom dvoru organizovao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Ruska delegacija, koju predvodi predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko doputovala je danas u Banjaluku, gdje je razgovarala sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i

11. PO REDU U subotu “Veče Petrovčana”

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 19 časova.

BORAC: Da nas “Borik” sutra nosi!

Borac m:tel i Vogošća su remizirali u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (25:25), a sutra je revanš meč u kojem Borac traži priliku da ove sezone doda još jedan trofej.