Politika 06.03.2021.

Borenović: Izmjena izbornog zakonodavstva polazna tačka za stvaranje drugačijeg društva

ČITANJE: 1 minuta

U Novom Gradu, kao i u drugim opštinama regije, imali smo primjere brutalnih izbornih krađa, što ponovo pokazuje da je izmjena izbornog zakonodavstva polazna tačka za stvaranje drugačijeg ambijenta i društva u kojem se iznad svega poštuje zakon, poručio je predsjednik PDP Branislav Borenović nakon sinoćnjeg sastanka Regionalnog odbora te stranke u Novom Gradu.

On je dodao da je zadovoljan djelovanjem Regionalnog odbora PDP u Izbornoj jedinici 1, gdje su svi saglasni da je odlučna borba protiv svih društvenih poremećaja “koje je kreirala ova vlast jedan od osnovnih imperativa”.

Borenović je istakao da se ova regija godinama suočava sa gorućim problemom izgradnje odlagališta za nuklearni otpad na Trgovskoj gori.

– Zabrinutost građana pograničnog područja je sasvim opravdana, posebno nakon niza potresa koje su pogodile ovo područje s obje strane granice. Pozivamo na snažniji institucionalni odgovor i veći stepen koordinacije nadležnih institucija na svim nivoima. Izgradnjom tog odlagališta bi bilo ugroženo zdravlje više stotina hiljada građana i to je suviše ozbiljno pitanje da bi bilo stavljeno po strani i da bismo čekali naredne korake Hrvatske – istakao je Borenović.

(N.S)