Politika 20.10.2021.

Borenović: Javljaju nam se pojedinci iz SNSD koji žele da se ovo zaustavi

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik PDP, Branislav Borenović izjavio je da nema odustajanja od zahtijeva koje je opozicija iznijela na protestima održanim u Banjaluci 2.oktobra, te da su i pojedini članovi SNSD zabrinuti zbog posljednjih poteza koje radi vrh te stranke.

Nema odustajanja od zahtjeva koje smo prije 15 dana iznijeli u Banjaluci mora se uspostaviti potpuna odgovornost svih koji su u sramotnom lancu uspostavljenom tokom pandemije zloupotrijebili svoj položaj i kroz afere maske, respiratori i kiseonik se bogatili, rekao je Borenović.

On je dodao da se neće odustati ni od zahtjeva da se obezbijedi puna medijska sloboda u Republici Srpskoj i jednak tretman svim medijima, a ne samo povlaštenim.

– Nastavljamo sa aktivnostima vezano za proteste i u narednih nekoliko dana ćemo definisati u kojem obliku. Sigurno će biti još snažniji nego prethodni – rekao je Borenović, piše Srpskainfo

Dodao je da su lideri opozicije postigli jedinstven stav da nam je na prvom mjestu zaštita Republike Srpske, njenih građana i nadležnosti.

– Nikakvo kockanje sa nadležnostima Srpske ne dolazi u obzir. Politika SNSD nije dobila ničiju podršku, jer dovodi Srpsku u opasnost i građane koji su uznemireni zveckanjem oružjem. U tome učestvuju ne samo SNSD, nego i njihovi koalicioni partneri, prvenstveno SDA, koji su zajedno svezali zastave u ovom mandatnom periodu – rekao je Borenović.

On je upozorio da i ljudi unutar SNSD strahuju zbog posljedica ishitrenih aktivnosti.

– Javljaju nam se i pojedinci iz SNSD koji žele da se ovo zaustavi što prije i da se ne ide sa ishitrenim aktivnostima. Oni ne žele da ponesu i ličnu odgovornost za ono što mogu da proizvedu inicijative te stranke – rekao je Borenović.

On je istakao da je važna poruka i predsjednika Srbije Vučića, da se sačuva Republika Srpska unutar Dejtonskog sporazuma i da samo dogovor Srba, Hrvata i Bošnjaka može biti jedino moguće rješenje za bilo kakve promjene.

– Za prijevremene izbore u Prijedoru napravićemo jednu veliku koaliciju stranaka opozicije, koja će se okupiti oko jednog zajedničkog kandidata, koji će biti pobjednik tih izbora – poručio je Borenović.

(Srna, E.M)