Politika 28.06.2022.

BORENOVIĆ: Javnost mora znati ko je sve glasao za sramna povećanja

ČITANJE: 1 minuta

– Ukidanje akciza, kojim bi gorivo pojeftinilo do 50 feninga po litru, za vlast predstavlja rizik u rangu crnog tržišta, kako su naveli u obrazloženju budžeta zajedničkih institucija BiH. Rizik im je olakšati narodu i privredi ovaj udar poskupljenja, ali im je sasvim normalno povećavati funkcionerske privilegije – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je vladajuća koalicija, bez imalo stida, dodala milionske iznose za funkcionerske troškove.

– Dok narod, najčešće sa niskim primanjima trpi i povećanje cijene goriva, oni su dodali sebi 3,6 miliona KM za putne troškove, koje im taj isti narod plaća. Ionako visoke plate koje imamo, podigli su za 500 KM, a ukupno za plate i naknade u zajedničkim institucijama utrošiće dodatnih 110 miliona KM, u šta ulazi i povećanje plata i članovima njihovih kabineta. U isto vrijeme, vojnicima i policajcima se plate uvećavaju za tek 80 KM. Ne smijemo zaboraviti da će narod dati dodatnih milion KM za troškove telefona funkcionerima – rekao je Borenović.

Borenović kaže da javnost mora znati ko je sve glasao za ova sramna povećanja:

– Za ovo su glasali poslanici SNSD, HDZ, SDA i DF. Mi iz PDP-a za takav budžet nismo, niti bi ikada mogli glasati. Sramota je. A što se mene lično tiče, ovu sramnu povišicu ne mogu prihvatiti, već sam pozvao gospodina Miroslava Subašića iz Mozaika prijateljstva i obavijestio ga da ću to uplaćivati za Javnu kuhinju “Obrok ljubavi” u Banjaluci u kojoj on sa divnim humanim ljudima svakodnevno godinama pomaže i hrani ugrožene ljude – poručio je Borenović, saopštio je PDP.

(SB)