Politika 26.12.2022.

BORENOVIĆ: Kad-tad ćemo ostvariti zavjet “Dogodine u Prizrenu, ali i u Peći”

ČITANJE: 1 minuta

– Ono što niko u civilizovanom svijetu sebi ne bi dopustio, to sebi dopuštaju privremene vlasti u Prištini. Zabrana ulaska na Kosovo Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom g. Porfiriju je još jedan udar na vjerska prava i slobode pravoslavnih Srba, ali nečuven akt prema pravoslavnom velikodostojniku koji dolazi sa porukama mira i razumijevanja da bi obilježio praznik Rođenja Hristovog u Pećkoj patrijaršiji – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da upravo oni koji sebe nazivaju civilizovanim svijetom žmire na postupke prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

– Svi su zatvarali oči na pogrom Srba, na uništavanje manastira i crkava, a sada svi zatvaraju oči na pritiske koje trpe Srbi koji žive na KiM. Ovaj nečuveni postupak prema patrijarhu srpskom je još jedan pokušaj da pokažu da Srbima tu nije mjesto. Možda će ovaj Božić Srbi provesti bez svog patrijarha na našoj svetoj zemlji, ali sve ovo što čine može nas samo još više ujediniti u borbi za Kosovo i Metohiju i da kad-tad ostvarimo zavjet „Dogodine u Prizrenu, ali i u Peći“, saopštio je PDP.

(SB)

Oznake: PDP